GK Quiz – Set 158 (Observed Days)

8. April 1 is observed as
a) World Health day
b) Mathematics day
c) April fool’s day
d) World Earth day

Click to View Answer
Answer c) April fool’s day

9. The World Autism awareness day is observed on
a) April 16
b) May 4
c) April 2
d) June 6

Click to View Answer
Answer c) April 2

10. April 4 is observed as
a) International day of reflection
b) International day for Mine awareness
c) World Sports day
d) World Tuberclosis day

Click to View Answer
Answer b) International day for Mine awareness

11. The International day of sport for development and peace is observed on
a) April 2
b) July 4
c) April 6
d) April 22

Click to View Answer
Answer c) April 6

12. April 5 is observed as
a) International day of sport for development
b) Indian National Maritime day
c) World earth day
d) World water day

Click to View Answer
Answer b) Indian National Maritime day

13. The World Health day is observed on
a) April 28
b) May 5
c) June 6
d) April 7

Click to View Answer
Answer d) April 7

14. April 12 is observed as
a) International day of Human space flight
b) World Earth day
c) World Malaria day
d) World Book day

Click to View Answer
Answer a) International day of Human space flight

15. April 13 is observed as
a) National forest day
b) Heights of Nature day
c) Jallianwala Bagh Massacre day
d) World Earth day

Click to View Answer
Answer c) Jallianwala Bagh Massacre day

Leave a Comment