GK Quiz – Set 157 (Observed Days)

8. January 25 is observed as
a) World Heart day
b) World Leprosy day and India Tourism day
c) World Students day
d) World eye day

Click to View Answer
Answer b) World Leprosy day and India Tourism day

9. International Customs day is observed on
a) January 19
b) April 17
c) January 26
d) January 15

Click to View Answer
Answer c) January 26

10. International Day of Commemoration in Memory of the Victims of the Holocaust on
a) January 27
b) February 21
c) January 21
d) December 21

Click to View Answer
Answer a) January 27

11. February 1 is observed as
a) World Sea day
b) World Cancer day
c) Indian Coast guard day
d) World Film day

Click to View Answer
Answer c) Indian Coast guard day

12. World Wetlands day is observed on
a) February 2
b) February 4
c) March 4
d) April 4

Click to View Answer
Answer a) February 2

13. February 4 is observed as
a) World Bus day
b) World Radio day
c) World Cancer day
d) World Writters day

Click to View Answer
Answer c) World Cancer day

14. Kashmir Solidarity days is observed on
a) February 25
b) February 5
c) March 5
d) June 20

Click to View Answer
Answer b) February 5

15. The International Day of zero tolerance to female genital mutilation is observed on
a) February 20
b) February 6
c) May 4
d) June 6

Click to View Answer
Answer b) February 6

About the author

A Moorthy

Leave a Comment