General Knowledge Quiz- Set-156

G K QUIZ

1.The asteroids revolve around the sun in between…….
a) Mars and Jupiter
b) Jupiter and Saturn
c)Earth an Mars
d)Saturn and Uranus

Click to View Answer
Answer a) Mars and Jupiter

2.Which city is also known as ‘Big Apple.’?
a)New York, USA
b)Canberra and Australia
c)Madrid and Spain
d)Lausanne, Switzerland

Click to View Answer
Answer a) New York, USA

3. Which of the following ocean has the shape of English Alphabet S?
a)Arctic Ocean
b)Indian Ocean
c)Atlantic Ocean
d)Pacific Ocean

Click to View Answer
Answer c) Atlantic Ocean

4. What word describes the time of the year when day and night are of equal length
a)Solstice
b)Equinox
c)Equator
d)Equilateral

Click to View Answer
Answer b) Equinox 

5. Virgin fores are located in_________
a) Assam
b) Gujarat
c) Kerala
d) Mizoram

Click to View Answer
Answer c) Kerala

6. Green Revolution was started in _____
a)1960
b)1970
c)1980
d)1990

Click to View Answer
Answer a) 1960

7.Which trophy is associated with cricket?
a)Davis cup
b)Duleep trophy
c)Dhyanchand trophy
d)Santosh trophy

Click to View Answer
Answer b) Duleep trophy

8.The equatorial rain forest is also known as______.
a)Savana
b)Campos
c)Selva
d)Lanose

Click to View Answer
Answer c) Selva

9. Which one of the following is Tidal Port
a)Kandla
b)Kochi
c)Visakhapatnam
d)Kolkata

Click to View Answer
Answer a) Kandla

10.How many states in India are Coastal?
a)7
b)8
c)9
d)10

Click to View Answer
Answer c) 9

About the author

A Moorthy

Leave a Comment