General Knowledge Quiz – Set 155

1.Which city is to host the 2014 Commonwealth Games?
a)Glasgow
b)Liverpool
c)London
d)Manchester

Click to View Answer
Answer a) Glasgow

2.Nairobi is the capital of which African country?
a)Angola
b)Ghana
c)Kenya
d)Nigeria

Click to View Answer
Answer c) Kenya

3.Which country produces Vinho Verde wine?
a)Spain
b)Portugal
c)Italy
d)Greece

Click to View Answer
Answer b) Portugal

4.TRAI is a ____?
a)Statutory body
b)Constitutional body
c)Non governmental organisation
d)Advisory body

Click to View Answer
Answer a) Statutory body

5.Who was known as ‘The Lady with the Lamp’?
a)Fanny Craddock
b)Grace Darling
c)Florence Nightingale
d)Margaret Thatcher

Click to View Answer
Answer c) Florence Nightingale

6.Which trophy is associated with football?
a)Davis cup
b)Ashes cup
c)Dhyanchand trophy
d)Santosh trophy

Click to View Answer
Answer d) Santosh trophy

7.Which trophy is associated with cricket?
a)Davis cup
b)Duleep trophy
c)Dhyanchand trophy
d)Santosh trophy

Click to View Answer
Answer b) Duleep trophy

8.Which trophy is associated with tennis?

a)Davis cup
b)Merdeka cup
c)Dhyanchand trophy
d)Santosh trophy

Click to View Answer
Answer a) Davis cup

9.’Acropolis’ is located in____?

a)Australia
b)USA
c)Greece
d)England

Click to View Answer
Answer c) Greece

10.”Tilcho lake” is located in_____?

a)Russia
b)Munich,Germany
c)Nepal
d)Poland

Click to View Answer
Answer c) Nepal

11.”Pompeii” is located in_____?
a)New Delhi,India
b)Munich,Germany
c)Italy
d)Poland

Click to View Answer
Answer c) Italy

12.”The Wailing Wall” is located in_____?
a)New Delhi,India
b)Munich,Germany
c)Spain
d)Jerusalem

Click to View Answer
Answer d) Jerusalem

13.’Abu Simbel’ is located in____?
a)Russia
b)Munich,Germany
c)Egypt
d)Poland

Click to View Answer
Answer c) Egypt

14.’Loch Ness’ is located in____?
a)Scotland
b)Munich,Germany
c)Madrid,Spain
d)Rome,Italy

Click to View Answer
Answer a) Scotland

15.’Branderburg Gate’ is located in____?
a)New Delhi,India
b)Germany
c)China
d)Poland

Click to View Answer
Answer b) Germany

About the author

A Moorthy

Leave a Comment