General Knowledge Quiz – Set 154

1.___is a tax saving mutual fund.
a)ELSS
b)Balanced fund
c)Debt fund
d)Oil fund

Click to View Answer
Answer a) ELSS

2.Baht is the currency of ______
a)Japan
b)China
c)Indonesia
d)Myanmar

Click to View Answer
Answer b) Thailand

3. Lira is the currency of ______
a)Japan
b)Turkey
c)Indonesia
d)Myanmar

Click to View Answer
Answer b) Turkey

4. IRDA is a ____?
a)Statutory body
b)Constitutional body
c)Non governmental organisation
d)Advisory body

Click to View Answer
Answer a) Statutory body

5. Ketan Mehta’s Hindi movie ‘Rang Rasiya’ is based on life of one India’s most celebrated _____
a)Raja Ravi Verma
b)Choreographer Saroj khan
c)Movie star Sanjay Dutt
d)Dancer Uday Shankar

Click to View Answer
Answer a) Raja Ravi Verma

6. Which trophy is associated with hockey?
a)Davis cup
b)Merdeka cup
c)Dhyanchand trophy
d)Santosh trophy

Click to View Answer
Answer c) Dhyanchand trophy

7.Who is the grand old man of India?
a)Rajendra Prasad
b)Dada Bhai Naroji
c)Bal Gangadhar Tilak
d)Lala Lajpat Rai

Click to View Answer
Answer b) Dada Bhai Naroji

8.Who coined the name ‘Pakistan’?
a)Mohammad Ali Jinnah
b)Fazlul Haq
c)Liaquat Ali khan
d)Choudhary Rehmat Ali

Click to View Answer
Answer d) Choudhary Rehmat Ali

9.Ballots were first used in___?
a)Australia
b)USA
c)Greece
d)England

Click to View Answer
Answer a) Australia

10.”Rashtriya Barh Ayog” is related with_____?
a)Droughts and Floods
b)Poverty Alleviation
c)Floods
d)Disaster Management

Click to View Answer
Answer c) Floods

11.”Vulcan Statue” is located in____?
a)New Delhi,India
b)Munich,Germany
c)United States
d)Poland

Click to View Answer
Answer c) United States

12.’Arch of Reunification’ is located in____?
a)New Delhi,India
b)Munich,Germany
c)Spain
d)South of Pyongyang, North Korea

Click to View Answer
Answer d) South of Pyongyang, North Korea

13.’Rear Front’ is located in____?
a)Russia
b)Munich,Germany
c)Lopburi Province,Thailand
d)Poland

Click to View Answer
Answer a) Russia

14.’Cross of the Valle de los Caídos’ is located in____?
a)New Delhi,India
b)Munich,Germany
c)Madrid,Spain
d)Rome,Italy

Click to View Answer
Answer c) Madrid,Spain

15.’Spring Temple Buddha’ is located in____?
a)New Delhi,India
b)Munich,Germany
c)China
d)Poland

Click to View Answer
Answer c) China

About the author

A Moorthy

Leave a Comment