General Knowledge Quiz – Set 153

1.Which of the following is the sensitive index of National Stock Exchange?
a)Nifty
b)Sensex
c)MCX
d)CNX

Click to View Answer
Answer a) Nifty

2.Yuan is the currency of ______:
a)Japan
b)China
c)Indonesia
d)Myanmar

Click to View Answer
Answer b) China

3.Women’s day____?
a)22nd March
b)8th March
c)8th October
d)8th September

Click to View Answer
Answer b) 8th March

4. Which of the following is a credit card association____?
a)India card
b)Master card
c)SBI cards
d)BOB Card

Click to View Answer
Answer b) Master card

5. Maria Sharapova who won French open 2014 is related to which country____?
a)Italy
b)China
c)Australia
d)Russia

Click to View Answer
Answer d) Russia

6. Term LIBOR is related with_____?
a)Stock market prices
b)Commodity prices
c)Sensitive advances
d)Interest rates

Click to View Answer
Answer d) Interest rates

7.Which of the following is biggest stock exchange od India having maximum number of transactions everyday?
a)Delhi
b)Kolkata
c)Mumbai
d)Ahmedabad

Click to View Answer
Answer c) Mumbai.

8.Which of the following is an asset reconstruction company style=line-height: 1.5?
a)CIBIL
b)DICGC
c)BCSBI
d)ARCIL

Click to View Answer
Answer d) ARCIL

9.Famous personality ‘Tim Cook’ is the CEO of which company?
a)Google
b)Facebook
c)Apple
d)Twitter

Click to View Answer
Answer c) Apple

10.”Family life” is written by_____ who won Folio prize 2015 for this book?
a)Arthur Conan Doyle
b)Mark Twain
c)Akhil Sharma
d)L. Fischer

Click to View Answer
Answer c) Akhil Sharma

11.”Cape of good hope” is located in____?
a)New Delhi,India
b)Munich,Germany
c)South Africa
d)Poland

Click to View Answer
Answer c) South Africa

12.’Inukshuk’ is located in____?
a)New Delhi,India
b)Munich,Germany
c)Spain
d)Canada

Click to View Answer
Answer d) Canada

13. ‘Kilimanjaro’ is located in____?
a)Tanzania
b)Munich,Germany
c)Lopburi Province,Thailand
d)Poland

Click to View Answer
Answer a) Tanzania

14.’Petra Rock Cut Architecture’ is located in____?
a)New Delhi,India
b)Munich,Germany
c)Jordan
d)Rome,Italy

Click to View Answer
Answer c) Jordan

15.’The Great Canyon’ is located in____?
a)New Delhi,India
b)Munich,Germany
c)Arizona
d)Poland

Click to View Answer
Answer c) Arizona

About the author

A Moorthy

Leave a Comment