General Knowledge Quiz – Set 152

1.World Zoonoses day ______
a)6th July
b)28th February
c)8th March
d)16th September

Click to View Answer
Answer a) 6th july

2.World Population Day ______
a)15th March
b)9th January
c)11th July
d)20th September

Click to View Answer
Answer c) 11th july

3.World Literacy Day____?
a)22nd March
b)9th March
c)8th October
d)8th September

Click to View Answer
Answer d)8th September

4.Hiroshima day____?
a)6th August
b)28th February
c)5th April
d)20th September

Click to View Answer
Answer a) 6th August

5.Alzheimer’s Day____?
a)10th December
b)1st July
c)21st September
d)21st May

Click to View Answer
Answer c) 21st September

6.”Blood Feud” is written by?
a)Arthur Conan Doyle
b)Edward Klien
c)Ben S. Bernanke
d)L. Fischer

Click to View Answer
Answer b) Edward klien

7.”A Bad Character” is written by?
a)Deepti kapoor
b)Jonathan Swift
c)Charles Dikens
d)L. Fischer

Click to View Answer
Answer a) Deepti kapoor

8.”Warrior state” written by?
a) T V Paul
b) Mark Twain
c) Charles Dikens
d) Sam Pitroda

Click to View Answer
Answer a) T V Paul

9.”Lives of others” is written by?
a)Arthur Conan Doyle
b)Mark Twain
c)Harper Lee
d)Neel Mukherjee

Click to View Answer
Answer d) Neel Mukherjee

10.”Narrow Road to the deep North” is written by?
a)Arthur Conan Doyle
b)Mark Twain
c)Richard Flanagan
d)L. Fischer

Click to View Answer
Answer c) Richard Flanagan

11.’Luxor Temple” is located in____?
a)New Delhi,India
b)Munich,Germany
c)Egypt
d)Poland

Click to View Answer
Answer c) Egypt

12.’The Blue Mosque’ is located in____?
a)New Delhi,India
b)Munich,Germany
c)Spain
d)Istanbul

Click to View Answer
Answer d) Istanbul

13.’Millau Bridge’ is located in____?
a)France
b)Munich,Germany
c)Lopburi Province,Thailand
d)Poland

Click to View Answer
Answer a) France

14.’The Colloseum’ is located in____?
a)New Delhi,India
b)Munich,Germany
c)Spain
d)Rome,Italy

Click to View Answer
Answer d) Rome,Italy

15.’Forbidden city’ is located in____?
a)New Delhi,India
b)Munich,Germany
c)Beijing
d)Poland

Click to View Answer
Answer c) Beijing

About the author

A Moorthy

Leave a Comment