General Knowledge Quiz – Set 151

1.World press freedom day ______
a)3rd May
b)28th February
c)8th March
d)16th September

Click to View Answer
Answer a)3rd May

2.World Diabetes Day ______
a)15th March
b)9th January
c)14th November
d)20th September

Click to View Answer
Answer c)14th November

3.World Ozone Day____?
a)22nd March
b)9th March
c)8th October
d)16th September

Click to View Answer
Answer d)16th September

4.CRPF foundation day____?
a)26th December
b)28th February
c)5th April
d)20th September

Click to View Answer
Answer a)26th December

5.Doctor’s Day____?
a)10th December
b)1st July
c)21st April
d)21st May

Click to View Answer
Answer b)1st July

6.”A Voice of Freedom” is written by?
a)Arthur Conan Doyle
b)Nayantara Shehgal
c)Ben S. Bernanke
d)L. Fischer

Click to View Answer
Answer b)Nayantara Shehgal

7.”Uniki” is written by?
a)CH Vidyasagar Rao
b)Jonathan Swift
c)Charles Dikens
d)L. Fischer

Click to View Answer
Answer a)CH Vidyasagar Rao

8.”Super Economics” is written by?
a)Raghav Bahl
b)Mark Twain
c)Charles Dikens
d)Sam Pitroda

Click to View Answer
Answer a)Raghav Bahl

9.”The Clintons’ War on Women” is written by?
a)Arthur Conan Doyle
b)Mark Twain
c)Harper Lee
d)Roger Stone and Robert Morrow

Click to View Answer
Answer d)Roger Stone and Robert Morrow

10.”An Unknown Indian” is written by?
a)Arthur Conan Doyle
b)Mark Twain
c)Nirad C. Choudhary
d)L. Fischer

Click to View Answer
Answer c)Nirad C. Choudhary

11.’Big ben’ monument is located in____?
a)New Delhi,India
b)Munich,Germany
c)London,U.K
d)Poland

Click to View Answer
Answer c)London,U.K

12.’The Empire State building’ is located in____?
a)New Delhi,India
b)Munich,Germany
c)Spain
d)NewYork

Click to View Answer
Answer d)NewYork

13.’Tower of Pisa’ is located in____?
a)Italy
b)Munich,Germany
c)Lopburi Province,Thailand
d)Poland

Click to View Answer
Answer a)Italy

14.’St Basil’s Cathedral’ is located in____?
a)New Delhi,India
b)Munich,Germany
c)Spain
d)Moscow,Russia

Click to View Answer
Answer d)Moscow,Russia

15.’Machu Pichu’ monument is located in____?
a)New Delhi,India
b)Munich,Germany
c)Peru
d)Poland

Click to View Answer
Answer c)Peru

About the author

A Moorthy

Leave a Comment