General Knowledge Quiz – Set 150

GK QUIZ
1.International Women’s Day ______:
a)23rd March
b)28th February
c)8th March
d)16th September

Click to View Answer
Answer c)8th March

2.NRI Day ______:
a)15th March
b)9th January
c)4th October
d)20th September

Click to View Answer
Answer b)9th January

3.World Water Day____?
a)22nd March
b)9th March
c)8th October
d)20th September

Click to View Answer
Answer a)22nd March

4. National Maritime Day____?
a)10th December
b)28th February
c)5th April
d)20th September

Click to View Answer
Answer c)5th April

5. Anti Terrorism Day____?
a)10th December
b)28th February
c)21st April
d)21st May

Click to View Answer
Answer d)21st May

6. “The Courage to Act – A Memoir of a Crisis and Its Aftermath” is written by?
a)Arthur Conan Doyle
b)Mark Twain
c)Ben S. Bernanke
d)L. Fischer

Click to View Answer
Answer c)Ben S. Bernanke

7.”Rebooting India” is written by?
a)Nandan Nilekani & Viral Shah
b)Jonathan Swift
c)Charles Dikens
d)L. Fischer

Click to View Answer
Answer a)Nandan Nilekani & Viral Shah

8.”Dreaming Big: My Journey to Connect India” is written by?
a)Arthur Conan Doyle
b)Mark Twain
c)Charles Dikens
d)Sam Pitroda

Click to View Answer
Answer d)Sam Pitroda

9.”The Clintons’ War on Women” is written by?
a)Arthur Conan Doyle
b)Mark Twain
c)Harper Lee
d)Roger Stone and Robert Morrow

Click to View Answer
Answer d)Roger Stone and Robert Morrow

10.”R.D. Burman: The Prince of Music” is written by?
a)Arthur Conan Doyle
b)Mark Twain
c)Khagesh Dev Burman
d)L. Fischer

Click to View Answer
Answer c)Khagesh Dev Burman

11.Chocolate festival is celebrated in____?
a)New Delhi,India
b)Munich,Germany
c)London,U.K
d)Poland

Click to View Answer
Answer c)London,U.K

12.Maine Lobster festival is celebrated in____?
a)New Delhi,India
b)Munich,Germany
c)Spain
d)Rockland,USA

Click to View Answer
Answer d)Rockland,USA

13.Monkey Buffet festival is celebrated in____?
a)New Delhi,India
b)Munich,Germany
c)Lopburi Province,Thailand
d)Poland

Click to View Answer
Answer c)Lopburi Province,Thailand

14.Pancake festival is celebrated in____?
a)New Delhi,India
b)Munich,Germany
c)Spain
d)Moscow,Russia

Click to View Answer
Answer d)Moscow,Russia

15.Mistura Food Festival is celebrated in____?
a)New Delhi,India
b)Munich,Germany
c)Lima,Peru
d)Poland

Click to View Answer
Answer c)Lima,Peru

About the author

A Moorthy

Leave a Comment