General Knowledge Quiz – Set 149

1.World Meteorological Day ______
a)23rd March
b)28th February
c)28th May
d)16th September

Click to View Answer
Answer a)23rd March

2.International custom day ______
a)15th March
b)26th January
c)4th October
d)20th September

Click to View Answer
Answer b)26th January

3.World kidney day 2015____?
a)15th March
b)12th March
c)8th October
d)20th September

Click to View Answer
Answer b)12th March

4.Indian Civil Service Day____?
a)10th December
b)28th February
c)21st April
d)20th September

Click to View Answer
Answer c)21st April

5.World Anti-tobacco Day____?
a)10th December
b)28th February
c)21st April
d)31st May

Click to View Answer
Answer d)31st May

6.”A Tale of Two Cities” is written by?
a)Arthur Conan Doyle
b)Mark Twain
c)Charles Dikens
d)L. Fischer

Click to View Answer
Answer c)Charles Dikens

7.”Gulliver’s Travels” is written by?
a)Arthur Conan Doyle
b)Jonathan Swift
c)Charles Dikens
d)L. Fischer

Click to View Answer
Answer b)Jonathan Swift

8.”Making India Awesome” is written by?
a)Arthur Conan Doyle
b)Mark Twain
c)Charles Dikens
d)Chetan Bhagat

Click to View Answer
Answer d)Chetan Bhagat

9.”Go set a watchman” is written by?
a)Arthur Conan Doyle
b)Mark Twain
c)Harper Lee
d)L. Fischer

Click to View Answer
Answer c)Harper Lee

10.”Adventures of Sherlock Holmes” is written by?
a)Arthur Conan Doyle
b)Mark Twain
c)Harper Lee
d)L. Fischer

Click to View Answer
Answer a)Arthur Conan Doyle

11.International Mango festival is celebrated in____?
a)New Delhi,India
b)Munich,Germany
c)Spain
d)Poland

Click to View Answer
Answer a)New Delhi,India

12.Orange festival is celebrated in____?
a)New Delhi,India
b)Munich,Germany
c)Spain
d)Poland

Click to View Answer
Answer d)Poland

13.Onion Eating festival is celebrated in____?
a)New Delhi,India
b)Munich,Germany
c)Spain
d)Poland

Click to View Answer
Answer c)Spain

14.Oktoberfest is celebrated in____?
a)New Delhi,India
b)Munich,Germany
c)Spain
d)Poland

Click to View Answer
Answer b)Munich,Germany

15.La Tomatina(Tomato festival) is celebrated in____?
a)New Delhi,India
b)Munich,Germany
c)Spain
d)Poland

Click to View Answer
Answer c)Spain

About the author

A Moorthy

Leave a Comment