General Knowledge Quiz – Set 148

1.World Ozone Day ______
a)28th March
b)28th February
c)28th May
d)16th September

Click to View Answer
Answer d)16th September

2.World Animal Welfare Day ______
a)15th March
b)28th February
c)4th October
d)20th September

Click to View Answer
Answer c)4th October

3. Indian Air Force Day____?
a)15th March
b)28th February
c)8th October
d)20th September

Click to View Answer
Answer c)8th October

4.International Human Rights Day____?
a)10th December
b)28th February
c)8th October
d)20th September

Click to View Answer
Answer a)10th December

5.49th Parallel Line lies between which countries?
a)India and Pakistan
b)USA and Canada
c)Afghanistan and Pakistan
d)France and Germany

Click to View Answer
Answer b)USA and Canada

6.17th Parallel Line lies between which countries?
a)North Vietnam and South Vietnam
b)India and China
c)Afghanistan and Pakistan
d)France and Germany

Click to View Answer
Answer a)North Vietnam and South Vietnam

7.Radcliffe Line lies between which countries?
a)India and Pakistan
b)India and China
c)Germany and Poland
d)France and Germany

Click to View Answer
Answer a)India and Pakistan

8.Booker Prize is given in the field of____?
a)Literature
b)Poetry
c)Sports
d)Science

Click to View Answer
Answer a)Literature

9.Grammy Award is given in the field of____?
a)Film
b)Literature
c)Sports
d)Music

Click to View Answer
Answer d)Music

10.Choudhary Charan Singh International Airport is located in____?
a)Nagpur
b)Lucknow
c)Gangtok
d)Imphal

Click to View Answer
Answer b)Lucknow,Uttar Pradesh

11.Bagdogra Airport is located in____?
a)Siliguri
b)Hyderabad
c)Bengaluru
d)Mumbai

Click to View Answer
Answer a)Silliguri,West Bengal

12.National Geophysics Research Institute is in___ ?
a)Hyderabad
b)Bhopal
c)Dhanbad
d)Mumbai

Click to View Answer
Answer a)Hyderabad

13.All India Institute of Hygiene and Public Health is in ___ ?
a)Hyderabad
b)Delhi
c)Kolkata
d)Mumbai

Click to View Answer
Answer c)Kolkata

14.Ambedkar Stadium is located in __
a)Hyderabad
b)New Delhi
c)Arunachal Pradesh
d)Maharashtra

Click to View Answer
Answer b)New Delhi

15.Nehru (Chepak) Stadium is located in ___
a)Chennai
b)Bhopal
c)Dhanbad
d)Mumbai

Click to View Answer
Answer a)Chennai

About the author

A Moorthy

Leave a Comment