General Knowledge Quiz – Set 146

1. The world day of sick is observed on
a) February 27
b) December 5
c) February 11
d) May 6

Click to View Answer
Answer c) February 11

2. February 13 is observed as
a) World Bus day
b) World Radio day
c) World Cancer day
d) World Writters day

Click to View Answer
Answer b) World Radio day

3. February 14 is observed as
a) Friendship day
b) Daughters day
c) Saint Valentine’s day
d) St Peter’s day

Click to View Answer
Answer c) Saint Valentine’s day

4. The World Day of Social Justice is observed on
a) March 25
b) December 20
c) February 20
d) April 4

Click to View Answer
Answer c) February 20

5. The International Mother Language day is observed on
a) February 21
b) January 18
c) March 20
d) July 21

Click to View Answer
Answer a) February 21

6. The World Rotary day is observed on
a) March 29
b) April 8
c) February 23
d) November 4

Click to View Answer
Answer c) February 23

7. February 24 is observed as
a) Disease day
b) Central Excise day
c) Town day
d) Photographer’s day

Click to View Answer
Answer b) Central Excise day

8. The World Sustainable Energy Day is observed on
a) January 25
b) March 10
c) February 3
d) February 25

Click to View Answer
Answer d) February 25

9. February 28 is observed as
a) National highways day
b) National Flag day
c) National Science day
d) National History day

Click to View Answer
Answer c) National Science day

10. Rare Disease Day is observed on
a) March 5
b) June 6
c) October 30
d) February 28

Click to View Answer
Answer d) February 28

11. March 1 is observed as
a) Hamlet day
b) Poet’s day
c) Zero Discrimination Day
d) Police day

Click to View Answer
Answer c) Zero Discrimination Day

12. International Sex Workers Rights Day is observed on
a) March 1
b) March 5
c) May 9
d) March 3

Click to View Answer
Answer d) March 3

13. March 8 is observed as
a) Children’s day
b) Women’s day
c) Down Syndrome day
d) Daughter’s day

Click to View Answer
Answer b) Women’s day

14. CISF Raising day is observed on
a) May 5
b) June 1
c) March 10
d) June 15

Click to View Answer
Answer c) March 10

15. March 13 is observed as
a) World Water day
b) Petrol day
c) World Kidney day
d) World Computer day

Click to View Answer
Answer c) World Kidney day

About the author

A Moorthy

Leave a Comment