General Knowledge Quiz – Set 144

1.Suggi is the folk dance of ___
a)Karnataka
b)Assam
c)Arunachal Pradesh
d)Maharashtra

Click to View Answer
Answer a)Karnataka

2.Chong is the folk dance of ___
a)Haryana
b)Bihar
c)Odisha
d)Nagaland

Click to View Answer
Answer d)Nagaland

3.Nrayanpur dam,Karnataka is located on which river?
a)Krishna
b)Manjira
c)Mahanadi
d)Gangotri

Click to View Answer
Answer a)Krishna river

4.Dantiwada dam,Gujarat is located on which river?
a)Krishna
b)Sabarmati
c)Mahanadi
d)Banas

Click to View Answer
Answer b)Sabarmati river

5.Arthur Walker trophy is given in the field of ____?
a)Badminton
b)Cricket
c)Billiards
d)Hockey

Click to View Answer
Answer c)Billiards

6.Topolino Trophy is given in the field of ____?
a)Badminton
b)Golf
c)Billiards
d)Hockey

Click to View Answer
Answer b)Golf

7.Jananpith award is given in the field of____?
a)Film
b)Literature
c)Sports
d)Science

Click to View Answer
Answer b)Literature

8.Vyasa samman is given in the field of____?
a)Film
b)Literature
c)Sports
d)Science

Click to View Answer
Answer b)Literature

9.Kalinga Award is given in the field of____?
a)Film
b)Literature
c)Sports
d)Science

Click to View Answer
Answer d)Science

10.Pakyong Airport is located in ____?
a)Nagpur
b)Hyderabad
c)Gangtok
d)Mumbai

Click to View Answer
Answer c)Gangtok,Sikkim

11.Lokpriya Gopinath Bordoloi International Airport is located in ____?
a)Guwahati
b)Hyderabad
c)Bengaluru
d)Mumbai

Click to View Answer
Answer a)Guwahati,Assam

12.Central fuel research institute is in ___ ?
a)Hyderabad
b)Bhopal
c)Dhanbad
d)Mumbai

Click to View Answer
Answer c)Dhanbad

13.Vallabhai Patel chest Institute is in ___ ?
a)Hyderabad
b)Delhi
c)Ahmedabad
d)Mumbai

Click to View Answer
Answer b)Delhi

14.Lord Jagannath Temple is located in ___
a)Rajasthan
b)Odisha
c)Arunachal Pradesh
d)Maharashtra

Click to View Answer
Answer b)Odisha

15.Yamunotri Temple is located in ___
a)Haryana
b)Assam
c)Uttarakhand
d)Maharashtra

Click to View Answer
Answer c)Uttarakhand

About the author

A Moorthy

Leave a Comment