General Knowledge Quiz – Set 141

GK QUIZ

1.Laavni is the folk dance of___:
a)Haryana
b)Kerala
c)Goa
d)Maharashtra

Click to View Answer
Answer d)Maharashtra

2.Fugadi is the folk dance of___:
a)Haryana
b)Kerala
c)Goa
d)Maharashtra

Click to View Answer
Answer c)Goa

3.Alamatti dam,Karnataka is located on which river?
a)Krishna
b)Godavri
c)Mahanadi
d)Gangotri

Click to View Answer
Answer a) Krishna

4.Hirakud dam,Orissa is located on which river?
a)Krishna
b)Godavri
c)Mahanadi
d)Gangotri

Click to View Answer
Answer c) Mahanadi

5.Who is the Speaker of Lok Sabha?
a)M.Thambidurai
b)Mohammad Hamid Ansari
c)Anoop Mishra
d)Sumitra Mahajan

Click to View Answer
Answer d)Sumitra Mahajan

6.Who is the deputy Speaker of Lok Sabha?
a)M.Thambidurai
b)Mohammad Hamid Ansari
c)Anoop Mishra
d)PJ Kurien

Click to View Answer
Answer a)M.Thambidurai

7.Who is the Secretary General of Lok Sabha?
a)Mukul Rohtagi
b)Mohammad Hamid Ansari
c)Anoop Mishra
d)PJ Kurien

Click to View Answer
Answer c)Anoop Mishra

8.Who is the chariman of Rajya Sabha?
a)Mukul Rohtagi
b)Mohammad Hamid Ansari
c)Nasim Zaidi
d)PJ Kurien

Click to View Answer
Answer b)Mohammad Hamid Ansari
9.Who is the deputy chariman of Rajya Sabha?
a)Mukul Rohtagi
b)Arun Kumar
c)Nasim Zaidi
d)PJ Kurien
Click to View Answer
Answer d)PJ Kurien

10.Chhatrapati Shivaji International Airport is located in____?
a)Karnataka
b)Kerala
c)Gujarat
d)Mumbai

Click to View Answer
Answer d)Mumbai

11.Cattle Breeding Institute is in____?
a)Haryana
b)Kerala
c)Gujarat
d)Maharashtra

Click to View Answer
Answer a)Haryana

12.Name the State with Longest Coast Line ?
a)Karnataka
b)Kerala
c)Gujarat
d)Maharashtra

Click to View Answer
Answer c) Gujarat

13.’Devi Ahiyabai Holkar International Airport’ is located in ?
a)Karnataka
b)Mumbai
c)Madhya Pradesh
d)Goa

Click to View Answer
Answer c) Madhya Pradesh

14.”Gomateshwara Temple” is located in ?
a)Karnataka
b)Vishakhapatnam
c)Andaman and Nicobar Island
d)Uttar Pradesh

Click to View Answer
Answer a) Karnataka

15.”Ramanathaswamy (Rameshwaram) Temple ” is located in ?
a)Karnataka
b)Vishakhapatnam
c)Andaman and Nicobar Island
d)Tamil Nadu

Click to View Answer
Answer d) Tamil Nadu

About the author

A Moorthy

Leave a Comment