General Knowledge Quiz – Set 133

1.Rameswaram has been included as ___ town under AMRUT?

a)498th
b)389th
c)289th
d)306th

Click to View Answer
Answer a) 498th

2. Malaysia has proposed to invest ___ for urban development in India ?

a)$10 billion
b)$20 billion
c)$30 billion
d)$40 billion

Click to View Answer
Answer c) $30 billion

3.Which state gives Yash Bharti award?

a)Bihar
b)Uttar Pradesh
c)Andhra Pradesh
d)Rajasthan

Click to View Answer
Answer b) Uttar Pradesh

4. Saketh Myneni is related to which sport?

a)Hockey
b)Badminton
c)Tennis
d)Snooker

Click to View Answer
Answer c) Tennis

5. Who is Canada’s new PM?

a)Justin James
b)Harpreet kaur
c)Justin Trudeau
d)Donald James

Click to View Answer
Answer c) Justin Trudeau

6.Which football association has been suspended by FIFA ?

a)Cameroon Football Association
b)Jordan Football Association
c)Oman Football Association
d)Kuwait Football Association

Click to View Answer
Answer d) Kuwait Football Association

7. Who has been appointed as the head of ALL INDIA COUNCIL OF SPORTS ?

a)V.K.Malhotra
b)Sanjeev Sharma
c)Vivek Rajdan
d)Ajay Jadeja

Click to View Answer
Answer a) V.K.Malhotra

8.Who has been appointed as Delhi’s new Lokayukta?

a)Malini Singh
b)Nisha Yadav
c)Reva Khetrapal
d)Amrita Bahari

Click to View Answer
Answer c) Reva Khetrapal

9.Writer of “Dreaming Big:My Journey to Connect India” ?

a)Sam Pitroda
b)Nandan Nilekani
c)Azim Premji
d)Shiv Nadar

Click to View Answer
Answer a) Sam Pitroda

10.Syed Zahoor Qasim,who died recently was a famous ____?

a)Writer
b)Poet
c)Biologist
d)Scientist

Click to View Answer
Answer c) Biologist

About the author

A Moorthy

Leave a Comment