General Knowledge Quiz – Set 130

GK QUIZ

1. Who is the recipient of 2015 Silver Medal given by Royal Aeronautical Society?
a) G Satheesh Reddy
b) Murali Manohar Reddy
c) Surasamha Reddy
d) Narasimma Reddy

Click to View Answer
Answer a) G Satheesh Reddy

2. Who is the recipient of UN award for leadership on climate change given by UNEP?
a) Khaleda Zia
b) Hussain Ershad
c) Sheikh Hasina
d) Sajeeb Wazed

Click to View Answer
Answer c) Sheikh Hasina

3. Who has been conferred with the Icon Award?
a) Ramnaresh Sarwan
b) Shivnarine Chanderpaul
c) Chris Gayle
d) Denesh Ramdin

Click to View Answer
Answer b) Shivnarine Chanderpaul

4. Who has been awarded with the prestigious UNHCR Nansen Refugee Award?
a) Maria Susai
b) Bousiya Begam
c) Nilofar Alya
d) Aqeela Asifi

Click to View Answer
Answer d) Aqeela Asifi

5. Who has been conferred with the Press Freedom Awards honoured in New York recently?
a) Malaysia’s Zulkiflee Anwar Ulhaque,
b) Paraguay’s Candido Figueredo Ruiz
c) Bloggers and journalists from Ethiopia and Syria.
d) All the above

Click to View Answer
Answer d) All the above.

6. Who is the winner of the ‘Certificate of Recognition’ by US for his dedication to helping Kashmiri Hindu community?
a) Prakash Raj
d) Deepa Metha
c) Anupam Kher
d) Nana Patekar

Click to View Answer
Answer c) Anupam Kher

7. Who is the recipient of Champions of Change award in US given for empowering the community by imparting Internet coding through her non-profit organisation?
a) Swetha Prabakaran
b) Swetha Mohanraj
c) Swetha Manoharan
d) Swetha Arunachalam

Click to View Answer
Answer a) Swetha Prabakaran

8. Who has been awarded with Man Booker fiction for “The Year of the Runaways”?
a) Tom McCarthy
b) Sunjeev Sahota
c) Marlon James
d) Anne Tyler

Click to View Answer
Answer b) Sunjeev Sahota

9. Who is the recipient of Jnangarima Manad Alankaran given by Bharatiya Jnanpith?
a) Shanon Roy
b) Aluwa Kurt
c) Husin Kapplor
d) Shamim Hanfi

Click to View Answer
Answer d) Shamim Hanfi

10. Which one has been conferred with the Limca Book of Records recently for the “Largest Yoga performance”?
a) Junior Red Cross
b) National Service Scheme
c) National Cadet Corps
d) Scout

Click to View Answer
Answer c) National Cadet Corps

11. Who is the recipient of 2015 Royal Society Winton prize for Science Books?
a) Galio Peter
b) Giri Karl
c) Haro Vemp
d) Gaia Vince

Click to View Answer
Answer d) Gaia Vince

12. Who has been conferred with the Community Champion Award recently given by Indian community in Singapore for contributing her 38 years in the healthcare and community services?
a) Dr. Suhasini
b) Dr. Gowry
c) Dr. Uma Rajan
d) Dr. Padma

Click to View Answer
Answer c) Dr. Uma Rajan

13. Who has been awarded with the prestigious “Actors Inspiration Award” given by Screen Actors Guild (SAG) Foundation?
a) Leonardo Dicaprio
b) Brad Pitt
c) kate Winslet
d) Matt Damon

Click to View Answer
Answer a) Leonardo Dicaprio

14. Who has been conferred with the 2015 SASTRA Ramanujan Prize recently?
a) Dr. Vishwanathan
b) Dr. Ram Gopal
c) Dr. Jacob Tsimerman
d) Dr. Varadhu Gopi

Click to View Answer
Answer c) Dr. Jacob Tsimerman

15. Who is the recipient in Pride of Britain Award for the outstanding bravery category?
a) Shashi Kapoor
b) Dee Patel
c) Aqeela Asifi
d) Gaia Vince

Click to View Answer
Answer b) Dee Patel

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment