General Knowledge Quiz – Set 129

GK QUIZ

1. Who has been awarded with the prestigious 24th Saraswati Samma Award?
a) Janardhana Poojary
b) Jayanthi Natarajan
c) S.M. Krishna
d) Veerappa Moily

Click to View Answer
Answer d) Veerappa Moily

2. Who is the winner of the XXX Prem Bhatia Award?
a) Priayanka and Anitha Gosh
b) Suba and Sangamitra
c) Suhasini Haidar and Priyanka Kakodkar
d) Sarojini Harichandran and Arundhathi Roy

Click to View Answer
Answer c) Suhasini Haidar and Priyanka Kakodkar

3. Who has been conferred with the Grand Marshall of India Day parade recently?
a) Parineeti Chopra
b) Priyanka Chopra
c) Saraj Chopra
d) Shivang Chopra

Click to View Answer
Answer a) Parineeti Chopra

4. Who is the recipient of Gujar Mal Modi Award given for his commendable contribution in the field of Science and Technology?
a) Prof. K.Vishwanath
b) Prof. Mustansir Barma
c) Prof. Venkadagiri
d) Prof. Aaru Arumainayagam

Click to View Answer
Answer b) Prof. Mustansir Barma

5. Who is the recipient of World Dance Competition recently?
a) Hip Hop Tamila
b) Desi Hoppers
c) Best Beaters
d) Crackers

Click to View Answer
Answer b) Desi Hoppers

6. Who is the winner of the 2016 MusiCares Person of the Year recently?
a) Nicole Richie
b) Sofia Richie
c) Lionel Richie
d) Brokman Richie

Click to View Answer
Answer c) Lionel Richie

7. Who has been conferred with the Peter Mackler Award for Courageous Journalism recently?
a) Azaina Erhaim
b) Zaheera Zerin
c) Sujeena Begam
d) Slyvia Das

Click to View Answer
Answer a) Azaina Erhaim

8. Who has been awarded with the prestigious 50 men Guard of Honour award?
a) Major Nandhi Varman
b) Admir Adhil Narayanan
c) Vice Admiral Ram Rutberg
d) Captain Devaram

Click to View Answer
Answer c) Vice Admiral Ram Rutberg

9. Who has been conferred with the American Society for Metals award recently?
a) Pradeep Goyal
b) Vivekanand Kain
c) Gankidi Madhusudhan Reddy
d) All the above

Click to View Answer
Answer d) All the above

10. Who is the winner of the UEFA Best Player in Europe award?
a) Lionel Messi
b) Neymar
c) Luis Suarez
d) Ronaldinho

Click to View Answer
Answer a) Lionel Messi

11. Who has been awarded with the prestigious Australian of the Day award?
a) Tejinder Paul
b) Rajesh Yadav
c) Krishna ma Chari
d) Devagiri

Click to View Answer
Answer a) Tejinder Paul

12. Which government is the recipient of Renewable Energy and Power Generation Award for its rooftop solar system?
a) Kerala Government
b) Tamilnadu Govenment
c) Andhra Government
d) Punjab Government

Click to View Answer
Answer d) Punjab Government

13. Who is the winner of the UNESCO prize ‘Award of Excellence’ 2015 for conservation efforts?
a) Philliphines
b) Burma
c) India
d) Srilanka

Click to View Answer
Answer c) India

14. Who is the recipient of National Humanities Medal?
a) Arundhati roy
b) Amitav Ghosh
c) Kiran Desai
d) Jhumpa Lahiri

Click to View Answer
Answer d) Jhumpa Lahiri

15. Who has been conferred with the Seacology Prize 2015 award recently environment Award given by US?
a) Seaweed collector Lakshmi
b) Siddharth abimanyu
c) Radha Krishnan
d) Devaguru

Click to View Answer
Answer a) Seaweed collector Lakshmi

16. Which government has been awarded with the prestigious Skoch Order-of-Merit award?
a) Madhya Pradesh Government
b) Haryana Government
c) Maharstra Government
d) Goa Government

Click to View Answer
Answer b) Haryana Government

17. Who has been conferred with the Gandhi Peace Prize 2014?
a) ISRO
b) Sriharikota
c) DRDO
d) All the above

Click to View Answer
Answer a) ISRO

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment