General Knowledge Quiz – Set 128

GK QUIZ
1. Who has been awarded with the prestigious Champions of Change Award?
a) Viswanathan Anand
b) Venkatadagiri
c) Sunita Viswanath
d) Sam Vino

Click to View Answer
Answer c) Sunita Viswanath

2. Who has been conferred with the Grand Prix World Press Cartoon 2014 Award recently?
a) Cartoonist Madhan
b) Cartoonist Pamarthy Shankar
c) Zahir Husain
d) Mohamed Razvi

Click to View Answer
Answer b) Cartoonist Pamarthy Shankar

3. Who is the winner of the American Book Award?
a) Nagoor Kani
b) Rajaram Iyer
c) Naomi Klein
d) B S Gopal

Click to View Answer
Answer c) Naomi Klein

4. Who is the recipient of ‘Bharat Gaurav’ Lifetime Achivement Award?
a) Dhanraj Pillai
b) Priya Pillai
c) Metha Nair
d) Dhyan Chand

Click to View Answer
Answer d) Dhyan Chand

5. Which movie poster has been awarded with the prestigious Guinness World Record?
a) I movie poster
b) Rudhramadevi movie poster
c) Baahubali Movie Poster
d) Sivaji movie poster

Click to View Answer
Answer c) Baahubali Movie Poster

6. Who has been conferred with the Royal Society’s Copley Medal recently?
a) Robert Brout
b) Francis Englert
c) Tom Kibble
d) Peter Higgs

Click to View Answer
Answer d) Peter Higgs

7. Who is the winner of the Mr India 2015?
a) Rohit Khandewal
b) Rohit Sharma
c) Rohit Kerva
d) Rohit Yadav

Click to View Answer
Answer a) Rohit Khandewal

8. Who is the recipient of Nelson Rolihlahla Mandela Prize given by the United Nations at the UN Headquarters in New York?
a) Butt Joseph
b) Helena Ndume and Jorge Sampaio
c) Helen and Shama
d) Hema Malini

Click to View Answer
Answer b) Helena Ndume and Jorge Sampaio

9. What award has been given for Rural Litigation and Entitlement Kendra?
a) Leader Singh Award
b) Future Leadership Award
c) Radhakrishnan Award
d) Sarvodhaya Award

Click to View Answer
Answer b) Future Leadership Award

10. Who is the recipient of Chaudhary Charan Singh Award for Excellence in Journalism?
a) Economic Times Special Correspondent Madhvi Sally
b) Journalist Gargi Parsai of The Hindu
c) ETV senior producer Jai Prakash Singh
d) All the above

Click to View Answer
Answer d) All the above

11. Who is the winner of the Arjuna Award presented by India’s Sports Minister Sarbananda Sonowal?
a) Ravichandra Ashwin
b) Karthick Prabhu
c) Prabhu Deva
d) Prakash Raj

Click to View Answer
Answer a) Ravichandra Ashwin

12. Who is the recipient of Ramanujan Prize 2015 given for his contributions in the area of algebraic cycles, algebraic K-theory and the theory of motives?
a) Alamelu Radha
b) Mathematician Amalendu Krishna
c) Siva Shankar Raja
d) Maths Rajaram

Click to View Answer
Answer b) Mathematician Amalendu Krishna

13. Who has been conferred with the Cross of Order of the Merit given for contribution in the field of behavioural ecology and sociobiology?
a) Raghavendra Gadagkar
b) Harish Ragavendra
c) Ragavendra Prasna
d) Hara Hara Maha Prasana

Click to View Answer
Answer a) Raghavendra Gadagkar

14. Who is the winner of the Solidarity Prize 2015 recently?
a) Nancy Thomas
b) Zhanna Nemtsova
c) Zento Jain
d) Britto Das

Click to View Answer
Answer b) Zhanna Nemtsova

15. Who has been conferred with the Royal Society Fellow?
a) IISc Professor Ajay Sood
b) Professor Giri
c) Rajaram Sir
d) Myil krishnan

Click to View Answer
Answer a) IISc Professor Ajay Sood

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment