General Knowledge Quiz – Set 127

1. The most serious environmental effect posed by hazardous wastes is:
A) Air Pollution.
B) Contamination of Groundwater
C) Increased Use Of Land For Landfills.
D) Destruction of Habitat.

Click to View Answer
Answer B) Contamination of Groundwater

2. The concentration of which gas is highest in our environment?
A) Oxygen
B) Hydrogen
C) Nitrogen
D) Carbon dioxide

Click to View Answer
Answer C) Nitrogen

3. What is the harm from the depletion of Earth’s ozone layer
A) The average temperature of earth’s surface will increase gradually
B) The oxygen content of the atmosphere will decrease
C) Increased amount of Ultra violet radiation will reach earth’s surface
D)Sea levels will rise as the polar ice caps will gradually melt

Click to View Answer
Answer C) Increased amount of Ultra violet radiation will reach earth’s surface

4. The three primary soil macronutrients are
A) Carbon, Oxygen, and Water.
B) Copper, Cadmium, and Carbon.
C) Potassium, Phosphorus, and Nitrogen.
D) Boron, Zinc, and Manganese.

Click to View Answer
Answer C) Potassium, Phosphorus, and Nitrogen.

5.Which of the following is not an important characteristic of the Green Revolution?
A) Mechanized Agriculture
B) Hybrid Seeds
C) Slash and Burn
D) Monoculture

Click to View Answer
Answer C) Slash and Burn

6. The presence of high coliform counts in water indicate
A) Contamination By Human Wastes
B) Phosphorus Contamination
C) Decreased Biological Oxygen Demand
D) Hydrocarbon Contamination

Click to View Answer
Answer A) Contamination By Human Wastes

7. The depletion in the Ozone layer is caused by
A) Nitrous Oxide
B) Carbon Dioxide
C) Chlorofluorocarbons
D) Methane

Click to View Answer
Answer C) Chlorofluorocarbons

8. The concentration of which gas is highest in our environment?
a) Oxygen
b) Hydrogen
c) Nitrogen
d) Carbon dioxide

Click to View Answer
Answer c) Nitrogen

9. The most serious environmental effect posed by hazardous wastes is:
A) Air Pollution.
B) Contamination of Groundwater
C) Increased Use of Land for Landfills
D) Destruction of Habitat

Click to View Answer
Answer B) Contamination of Groundwater

10. The stage in which the biological processes is used to purify water in a waste water treatment plants is called:
A) Secondary Sewage Treatment
B) Primary Sewage Treatment
C) Waste water Reduction
D) Biochemical Reduction

Click to View Answer
Answer A) Secondary Sewage Treatment

About the author

A Moorthy

Leave a Comment