General Knowledge Quiz – Set 124

1. The United Nation Humans Settlements Program(UN-Habitat) was established in
a) 1975
b) 1978
c) 1980
d) 1972

Click to View Answer
Answer b) 1978

2. Where is the Headquarter of United Nation Humans Settlements Program(UN-Habitat)
a) Nairobi (Kenya)
b) Geneva
c) Paris (France)
d) New York

Click to View Answer
Answer a) Nairobi (Kenya)

3. There are _______ member countries in governing council for the United Nation Humans Settlements Program(UN-Habitat)
a) 50
b) 55
c) 58
d) 64

Click to View Answer
Answer c) 58

4. The Association of South- East Asian Nations (ASEAN) is a regional organisation formed by the governments of _____.
a) Indonesia and Malaysia
b) Philippine and Singapore
c) Thailand
d) all the countries mentioned above

Click to View Answer
Answer d) all the countries mentioned above

5. Where is the Headquarter of ASEAN?
a) Jakarta
b) Manila
c) Singapore
d) None of these

Click to View Answer
Answer a) Jakarta

6. WTO was established on
a) January 1, 1995
b) February 5, 1998
c) March 10, 1993
d) September 9,1999

Click to View Answer
Answer a) January 1, 1995

7. The first non aligned conference was held at 
a) Belgrade
b) Bandung
c) New Delhi
d) Colombo

Click to View Answer
Answer a) Belgrade

8. The basic thurst of the Non aligned Movement is in favor of
a) Peace, disarmament
b) Development, independence
c) Eradication of Poverty and illiteracy
d) All of these

Click to View Answer
Answer d) All of these

9. What is full form of SAARC?
a) South African Association for Regional Co-operation
b) South Asian Association for Religious Co-operation
c) South Asian Association for Regional Co-operation
d) South Atlantic Association for Regional Co-operation

Click to View Answer
Answer c) South Asian Association for Regional Co-operation

10. The first thrust of the Non aligned Movement was held in-
a) 1956
b) 1961
c) 1965
d) 1945

Click to View Answer
Answer b) 1961

About the author

A Moorthy

Leave a Comment