General Knowledge Quiz – Set 113

GK Quiz

1. This was the city in which Tendulkar scored his first hundred for India in India.
a) Chennai
b) Delhi
c) Mumbai
d) Kolkata

Click to View Answer
Answer c) Mumbai

2. Against which team did Sourav Gangly scored 183 runs in the 1999 ICC Cricket World Cup?
a) Sri Lanka
b) Zimbabwe
c) South Africa
d) Pakistan

Click to View Answer
Answer a) Sri Lanka

3. The First Cricket World Cup was won by which county in 1975?
a) West Indies
b) Pakistan
c) India
d) South Africa

Click to View Answer
Answer a) West Indies

4. Which of these teams has lost the Semi-finals for the most number of times?
a) India
b) South Africa
c) New Zealand
d) Pakistan

Click to View Answer
Answer b) South Africa

5. Who was the Caption of the Pakistan team in the Final of 1992 ICC Cricket World Cup
a) Imran Khan
b) Wasim Akram
c) Inzamam-ul-Haq
d) Javed Miandad

Click to View Answer
Answer a) Imran Khan

6. Chennai Super Kings defeated Kolkata Knight Riders in the first match of IPL 2011 By how many runs did they win?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
[Su_spoiler title=”Click to View Answer” style=”fancy” icon=”arrow-circle-1″]Answer b) 2[/su_spoiler]

7. Which teams played the first ever game of the first IPL season?
a) Kolkata Knight Riders and Royal Challengers Bangalore
b) Chennai Super Kings and Kings XI Punjab
c) Delhi Daredevils and Rajasthan Royals
d) Mumbai Indians and Deccan Chargers

Click to View Answer
Answer a) Kolkata Knight Riders and Royal Challengers Bangalore

8. Which Indian cricketer had the highest batting average in the Twenty20 World Cup?
a) Y Pathan
b) Yuvraj Singh
c) R Sharma
d) V Sehwag

Click to View Answer
Answer c) R Sharma

9. Which Indian bowler has taken the most wickets in Twenty20 Internationals?
a) Harbhajan Singh
b) Irfan Pathan
c) RP Singh
d) S Sreesanth

Click to View Answer
Answer b) Irfan Pathan

10. The little master Sunil M Gavaskar made his debut in which year.
a) 1973
b) 1972
c) 1971
d) 1970

Click to View Answer
Answer c) 1971

About the author

A Moorthy

Leave a Comment