General Knowledge Quiz – Set 135

1.In which year was Pulitzer Prize established?
a)1917
b)1918
c)1922
d)1928

Click to View Answer
Answer a) 1917

2.Who wrote the famous book – ‘We the people’?
a)T.N.Kaul
b)J.R.D. Tata
c)Khushwant Singh
d)Nani Palkhivala

Click to View Answer
Answer d)Nani Palkhivala

3.Ram Sewak Sharma is chairman of:
a) RBI
b) SEBI
c) National Development Council
d) TRAI

Click to View Answer
Answer d) TRAI

4.Jude Felix is a famous Indian player in which of the fields?
a)Volleyball
b)Tennis
c)Football
d)Hockey

Click to View Answer
Answer d)Hockey

5. Who is the Chairman of Forwards Market Commission(FMC)?
a) U.K.Sinha
b) Ramesh Abhishek
c) T.S.Subhramanian
d) Raghuram Rajan

Click to View Answer
Answer b) Ramesh Abhishek

6.The ‘Cannes Award’ is given for excellence in which field?
a)Films
b)Journalism
c)Literature
d)Economics

Click to View Answer
Answer a) Films

7. Father of Genetic Engineering___?
a)Thomas Edison
b)Peter-De-Cresenji
c)Paul Berg
d)R Mishra

Click to View Answer
Answer c)Paul Berg

8.Father of Agronomy ___?
a)Thomas Edison
b)Peter-De-Cresenji
c)Edward Jenner
d)None of these

Click to View Answer
Answer b)Peter-De-resenji

9.The headquarters of Food and Agriculture Organisation ?
a)Washington
b)Paris
c)Madrid
d)Rome

Click to View Answer
Answer d) Rome

10.Amnesty International has its headquarters at ___?
a)Vienna
b)Geneva
c)London
d)New York

Click to View Answer
Answer c) London

11.Headquarters of the World Health Organisation ___ ?
a)Vienna
b)Geneva
c)Paris
d)Jakarta

Click to View Answer
Answer b) Geneva

12.Who has written the book ‘Kashmir – Behind the Vale’?
a)L. Ramdas
b)Lt. Gen. Dipendra Singh
c)M. J. Akbar
d)Lt. Gen. S. C. Sardeshpande

Click to View Answer
Answer c) M. J. Akbar

13.International year of Natural Fibres ?
a)2012
b)2011
c)2010
d)2009

Click to View Answer
Answer d) 2009

14.Writer of “Faces and Places” ?
a)Amitav Ghosh
b)Traun Vijay
c)Deepak Nayyar
d)Shiv Nadar

Click to View Answer
Answer c) Deepak Nayyar

15.Indian Cancer Research Institute is located at____?
a) Kolkata
b) Chennai
c) Dehradun
d) Mumbai

Click to View Answer
Answer d) Mumbai

About the author

A Moorthy

Leave a Comment