General Awareness Questions & Answers | July 23 2020

General Awareness Questions & Answers | July 23 2020

1. Namchik-Namphuk in Arunanchal Pradesh are famous fields for ?
a) Coal
b) Oil & Natural Gas
c) Bauxite
d) Zinc

Click here to view Answer
Answer a) Coal.

2. ‘.MOV’ extension refers usually to what kind of file?
a) Image file
b) Animation/movie file
c) Audio file
d) MS ffice document

Click here to view Answer
Answer b) Animation / movie file.

3. The ratio of width of our national flag to its length is_________.
a) 3:5
b) 2:3
c) 2:4
d) 3:4

Click here to view Answer
Answer b) 2:3.

4. The words ‘Satyameva Jayate’ inscribed below the base plate of the emblem of India are taken from
a) Rigveda
b) Satpath Brahmana
c) Mundak Upanishad
d) Ramayana

Click here to view Answer
Answer c) Mundak Upanishad.

5. Who developed Yahoo?
a) Dennis Ritchie & Ken Thompson
b) David Filo & Jerry Yang
c) Vint Cerf & Robert Kahn
d) Steve Case & Jeff Bezos

Click here to view Answer
Answer b) David Filo & Jerry Yang.

6. What does VVVF stand for?
a) Variant Voltage Vile Frequency
b) Variable Velocity Variable Fun
c) Very Very Vicious Frequency
d) Variable Voltage Variable Frequency

Click here to view Answer
Answer d) Variable Voltage Variable Frequency.

7. The National Anthem was first sung in the year
a) 1911
b) 1913
c) 1936
d) 1935

Click here to view Answer
Answer a) 1911.

8. ‘Madhubani’, a style of folk paintings, is popular in which of the following states in India?
a) Uttar Pradesh
b) Rajasthan
c) Madhya Pradesh
d) Bihar

Click here to view Answer
Answer d) Bihar.

9. Which of the following places is famous for Chikankari work, which is a traditional art of embroidery?
a) Lucknow
b) Hyderabad
c) Jaipur
d) Mysore

Click here to view Answer
Answer a) Lucknow.

10. What are three types of lasers?
a) Gas, metal vapor, rock
b) Pointer, diode, CD
c) Diode, inverted, pointer
d) Gas, solid state, diode

Click here to view Answer
Answer d) Gas, solid state, diode.

1 Comment

  • I have learned all this current affairs its much helpful to me much gk for thos who want to learned ,i knew all article from here thanku so much sir ,hope u again download.

Leave a Comment