General Awareness Questions & Answers | July 13 2020

General Awareness Questions & Answers | July 13 2020

General Awareness Questions & Answers

Practice with static General Awareness Questions & Answers for competitive exams.


1. The International Tennis Federation (ITF) has its headquarter located at____________.
a) Montreal, Canada
b) Geneva, Switzerland
c) London, United Kingdom
d) Rome, Italy

Click here to View Answer
Answer c) London, United Kingdom.

2. Berlin is the capital of which country?
a) Germany
b) Denmark
c) Vietnam
d) Bahrain

Click here to View Answer
Answer a) Germany.

3. In which state is the Bhadra Wildlife Sanctuary located?
a) Gujarat
b) Madhya Pradesh
c) Karnataka
d) Uttarakhand

Click here to View Answer
Answer c) Karnataka.

4. IndusInd Bank is headquartered at which of these cities?
a) New Delhi
b) Pune
c) Kolkata
d) Hyderabad

Click here to View Answer
Answer b) Pune.

5. Ezra Cup is associated with which sports?
a) Polo
b) Football
c) Hockey
d) Golf

Click here to View Answer
Answer a) Polo.

6. Rajiv Gandhi International Airport (RGIA) is in which city?
a) Lucknow
b) Bengaluru
c) Mumbai
d) Hyderabad

Click here to View Answer
Answer d) Hyderabad.

7. “Sangam Youth Festival” is celebrated in which Indian state?
a) Karnataka
b) Assam
c) Jammu And Kashmir
d) Gujarat

Click here to View Answer
Answer c) Jammu and Kashmir.

8. “Indraprastha Power Station” is located in____________.
a) Rajasthan
b) Delhi
c) Bihar
d) Haryana

Click here to View Answer
Answer b) Delhi.

9. “Brahma Sarovar” is present in which Indian state?
a) Assam
b) Mizoram
c) Haryana
d) Maharashtra

Click here to View Answer
Answer c) Haryana.

10. What is the currency of the country whose capital is Buenos Aires?
a) Peso
b) Euro
c) Dinar
d) Ruble

Click here to View Answer
Answer a) Peso.

Leave a Comment