English Quiz ( synonyms ) for SBI | IBPS – Set 388

English Quiz ( synonyms ) for SBI | IBPS – Set 388

Q(1-10)In the following questions choose the word which is the exact SAME MEANING of the given words.

1.Abatement
a) Abject
b) Deficiency
c) Extremely
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Deficiency
Abatement – (often in legal use) the ending, reduction, or lessening of something.

2.Bespoke
a) be a sign of
b) bestowal
c) gift
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) be a sign of
Bespoke – of an appearance or action) suggest; be evidence of.

3.Cachinnate
a) calamity
b) disaster
c) guffaw
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) guffaw
Cachinnate -laugh loudly.

4.edifice
a) churlish
b) structure
c) churl
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) structure
edifice -a building, especially a large, imposing one.

5.Allusion
a) clue
b) alteration
c) divert
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) clue
Allusion – an expression designed to call something to mind without mentioning it explicitly; an indirect or passing reference.

6.Felicitation
a) site
b) office
c) congratulation
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) congratulation

7. Bumpkin
a) weir
b) agrestic
c) embankment
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) agrestic
Bumpkin – an unsophisticated or socially awkward person from the countryside.

8.Economize
a) cut costs
b) weaknes
c) debility
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) cut costs
Economize – spend less; reduce one’s expenses.

9.Delicacy
a) perform
b) promulage
c) humility
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) humility
Delicacy -the quality of being delicate, in particular.

10.Condemn
a) peasant
b) denunciation
c) swain
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) denunciation
Condemn – express complete disapproval of, typically in public; censure.

About the author

Richa

Richa Gupta is a Banking Aspirant. Her dream is to become a PO in Government Bank. Aptitude and Reasoning are her strong zones. Richa is a hard working person who loves to share the knowledge she acquired to other Aspirants.

Leave a Comment