English Quiz (Spelling Correction) for SBI | IBPS – Set 381

English Quiz (Spelling Correction) for SBI | IBPS – Set 381

Directions – Choose the word wrongly spelt.

1.The EHT team decided to target two of the closest supermassive black holes to us – both in the large elleptical shaped galaxy, M87, and in Sagittarius A*, at the centre of our Milky Way.
a) supermassive
b) elleptical
c) Sagittarius
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) elleptical
correct spelling is -b) elliptical

2.Hitting back at BSP chief Mayawati for dabbing him a “fake OBC,” Prime Minister Narendra Modi on Saturday aggressively pitched his backward caste identity in Uttar Pradesh. He declared he was not just an OBC, but was “born” into the “most-backward caste.”
a) pitched
b) dabbing
c) aggressively
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) b) dabbing
Correct spelling is – b) dubbing

3.Acting on a direction from the Director General and Inspector General of Police (DG & IGP), CCB officials tracked the accused, Sundar Murthy, to Avalahalli in the outskirats of the city, and arrested him. He allegedly told the police that he often gets visions about incidents that will happen in in the future while meditating, and felt it was his duty to alert the police.
a) outskirats
b) meditating
c) visions
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) outskirats
Correct Spelling is- outskirts

4.Explosives, detonators, gelignite sticks, acid bottles, detonating cords, ISIS flags, suicide kits and military uniforms were saized from the safe house.
a) saized
b) detonators
c) Explosives
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) saized
Correct Answer is- seized

5.Official said the SDS members barged into the office of Deputy Commissioner, Kishtwar, and rensacked the office. Electronic gadgets and vehicles were damaged by the activists, said the police sources.
a) damaged
b) gadgets
c) rensacked
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) rensacked
Correct Spelling is -ransacked

6.We are also glad that the police have filed a culpable homicide case instead of rash and negligent act which has been filed in previous cases. This shows that engaging workers to clean sawage of any kind is akin to murder, and not an accident,” she said.
a) sawage
b) engaging
c) homicide
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) sawage
Correct Spelling is – sewage

7.Speaking to reporters in Mumbai before the fourth phase of polling for the Lok Sabha, he contended that the EC had failed to fulfil its duties of being bepertisan and was reluctant to take action against Mr. Modi for his speeches and expenditure-related violations.
a) contended
b) bepertisan
c) violations
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) bepertisan
Correct Answer is – bipartisan

8.East Delhi Returning Officer K. Mahesh said that on April 25, he wrote to the police over the model code violation and recommended imposition of IPC Section 188, which deals with disobediance to an order promulgated by a civil servant and carries imprisonment which may extend to six months or a fine of Rs. 1,000.
a) promulgated
b) disobediance
c) imprisonment
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) disobediance
Correct spelling is – disobedience

9.The Central Bureau of Investigation (CBI) has booked the former Official Liquidator of Delhi-based Super Bazar for alleged misapproprition of funds and other irregularities.
a) Liquidator
b) irregularities
c) misapproprition
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) misapproprition
Correct Answer is -misappropriation

10.Mr. Madhav’s tone on the contentious issues of Article 370 and Article 35A was soft compared to Prime Minister Narendra Modi and BJP president Amit Shah’s rehtoric on its revocation in the recent election speeches.
a) revocation
b) rehtoric
c) contentious
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) rehtoric
Correct Answer is -rhetoric

Leave a Comment