English Quiz – Sentence correction (set 91)

English quiz for sentence correction.

1. Find the error in the following sentence.
a) The civic body has working
b) towards ensuring zero waste dumping
c) from fish markets by scientifically processing
d) leftovers from these areas.
e) No error

Click here to View Answer
Answer a) The civic body has working. Put ‘has been’ instead of ‘has’

2. Find the error in the following sentence.
a) Scientists have created
b) the blackest material ever made
c) which is as dark that it can absorb
d) almost all lights that hits it.
e) No error

Click here to View Answer
Answer c) which is as dark that it can absorb. Put ‘so’ in place of ‘as’

3. Find the error in the following sentence.
a) The European Union is keen on
b) seeking cooperation from
c) Indian universities in order to welcome
d) more students to tap the resources available abroad.
e) No error

Click here to View Answer
Answer e) No error

4. Find the error in the following sentence.
a) The district police arrested
b) five students for alleged obtaining
c) admission to colleges
d) by producing fake documents.
e) No error

Click here to View Answer
Answer b) five students for alleged obtaining. Put ‘allegedly’ in place of ‘alleged’

5. Find the error in the following sentence.
a) With the new technique
b) one person appears smiling
c) on another person’s face, even if the second
d) person is not smilingly at all.
e) No error

Click here to View Answer
Answer d) person is not smilingly at all. Put ‘smiling’ in place of ‘smilingly’

6. Find the error in the following sentence.
a) There was
b) once a gardener
c) who took care
d) of the king’s garden.
e) No error

Click here to View Answer
Answer e) No error

7. Find the error in the following sentence.
a) By and by, the fox
b) comes to a stream
c) that ran through the forest
d) and quenched his thirst.
e) No error

Click here to View Answer
Answer b) comes to a stream. Put ‘came’ in place of ‘comes’

8. Find the error in the following sentence.
a) The giant entered
b) the forest at night
c) when all the
d) animals were asleep.
e) No error

Click here to View Answer
Answer e) No error

9. Find the error in the following sentence.
a) The ant realise that
b) a pigeon sitting on the tree
c) had dropped a leaf
d) into the water to save him.
e) No error

Click here to View Answer
Answer a) The ant realise that. Put ‘realised’ in place of ‘realise’

10. Find the error in the following sentence.
a) While trying to pick up
b) the few fallen ones
c) the monkey dropped almost
d) all the fruits encased his hands.
e) No error

Click here to View Answer
Answer d) all the fruits encased his hands. Insert ‘in’ after encased

Leave a Comment