English Quiz for SBI|IBPS – Set 254

1.Radha’s three children,Santana,Manu and Meera are talented,but THE LATTER EXCELS the other two.
a) the last excels
b) latter excel
c) the latter excelling
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer a) the last excels

2.We have instruction from the headquarter NOT PURCHASE any new car this year.
a) That not purchase
b) Not purchasing
c) Not to Purchase
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer c) Not to Purchase

3.A course of cognitive behavior therapy can be AS EFFECTIVE ,IF NOT MORE SO,THAN DRUG THERAPY AND WITHOUT THE SIDE EFFECTS,IN HELPING THE ELDERLY TO OVERCOME INSOMNIA.
a) more effective than drug therapy and without the side effects,in helping the elderly to overcome insomnia
b) at least as effective in helping the elderly to overcome insomnian as drug therapy, and is without the side effects of drug treatment
c) at least as effective as drug therapt in helping the elderly to overcome insomnian without side effects.
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer b) at least as effective in helping the elderly to overcome insomnian as drug therapy, and is without the side effects of drug treatment

4.The mid -day meal scheme has helped BUT SHOULD IT HAVE BEEN LINKED LESS with the schooling system and more with the hunger pattern.
a) but should it had been linked less
b) but should it not have been linked less
c) but it should have been linked less
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer c) but it should have been linked less

5.The government is SUPPOSE TO MONITOR THE IMPORT OF hazardous waste which enters India through a gap in the law that allows the import of waste for recycling.
a) supposedly to monitoring the import of
b) supposed to monitor the import of
c) supposed for monitoring the import of
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer b) supposed to monitor the import of

6.Ravi was ________ a bit ______ he was not invitednby his friend to attend the party .
a) annoyed,before
b) expressed,than
c) grumbled,when
d) surprised,about

Click here to View Answer
Answer c) grumbled,when

7.The activities of the association have ________ from the _________objectives set for it in the initial years.
a) grown,simple
b) deviated,original
c) details,grand
d) emerged,total

Click here to View Answer
Answer b) deviated,original

8.He preaches liberal views but in practice,he is not _________ and is _______ narrow minded than any other persons.
a) tough,openly
b) tolerant,more
c) ambitious,hardly
d) approachable,less

Click here to View Answer
Answer b) tolerant,more

9.The candidate’s ________ at the polls was _______as he won with a striking margin.
a) claim,unrealistic
b) victory, overwhelming
c) image,real
d) strategy,unsuccessful

Click here to View Answer
Answer b) victory, overwhelming

10.penny was not ________ by the criticism and paid no_______ even when her best friend talked against her.
a) bothered,attention
b) troubled,brained
c) threatened ,warning
d) deterred,heed

Click here to View Answer
Answer a) bothered,attention

Leave a Comment