English Quiz for SBI|IBPS – Set 253

1.Do you know that water pollution is one of offences __________ the environment and that it is punished by law?
a) to
b) against
c) for
d) by

Click here to View Answer
Answer b) against
Some nouns are used with specific prepositions after them: ‘offence against’

2.scientists say that stars called super-giants have ______ (a radius) many times larger than that of our planet.
a) radies
b) radiu
c) radius
d) radii

Click here to View Answer
Answer d) radii
There are many nouns Which have Greek or Latin origin .As a rule,we memorize their forms : A RADIUS-TWO RADII. Radiuses also can be used.

3.When a __________ on this bill was going on in the parliament ,a group of persons __________ outside the parliment house against the bill.
a) Argument,objected
b) Discussion,Demonatrated
c) Debate,Discobcerted
d) Deliberation,Dissented

Click here to View Answer
Answer b) Discussion,Demonatrated

4.In America marital _______has become the number one mental health problem and at least one in every five American couples needs the help of a trained counselor who can spot problems of these __________ couples and find out their solutions.
a) Anguish,Thriving
b) Sorrow,Thriving
c) Distress,Sparring
d) Agony,Mounting

Click here to View Answer
Answer c) Distress,Sparring

5.The boss could not _____ the meaning of the new instructions received form head office and he found them_______.
a) Make up,Conspicuous
b) Make off,Obvious
c) Make out,Ambiguous
d) Make for,Prominent

Click here to View Answer
Answer c) Make out,Ambiguous

6.Find the error in the following sentence.
a) It is not difficult to believe that a man
b) Who has lived in this city for a long time
c) he will never feel at home anywhere else in the world.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) he will never feel at home anywhere else in the world,remove he

7.Find the error in the following sentence.
a) It is the duty of every right thinking citizen
b) to try to make the whole world
c) a happier place to live.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) a happier place to live, Add ‘in’after ‘live’

8.Find the error in the following sentence.
a) Many a man has realized that real
b) happiness lies in making sacrifices and not in
c) personal aggrandizement.
d) No error

Click here to View Answer
Answer d) No error

9.Find the error in the following sentence.
a) Honestly speaking ,i like her not
b) because she is beautiful and rich
c) but that she is exceedingly kind.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) but that she is exceedingly kind,Replace ‘that’ with ‘because’

10.Find the error in the following sentence.
a) When he persisted in making the same
b) mistake despite constant reminders
c) i explained him where he had gone wrong.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) i explained him where he had gone wrong,Add ‘to’ after ‘explained’

Leave a Comment