English Quiz for SBI|IBPS – Set 250

1.Antonym of Holistic
a) Discipline
b) Piecemeal
c) Inadequate
d) Conciliate

Click here to View Answer
Answer b) Piecemeal
Holistic – समग्र, Piecemeal-खण्डशः

2.Antonym of Legitimate
a) Unlawful
b) Mysterious
c) Unpredictable
d) Confine

Click here to View Answer
Answer a) Unlawful
Legitimate-न्यायिक,Unlawful-ग़ैरक़ानूनी

3.Antonym of Lackadaisical
a) Energetic
b) Abundant
c) surrender
d) Brave

Click here to View Answer
Answer a) Energetic
Lackadaisical-नाजुक,Energetic-शक्तिशाली

4.Antonym of Entangle
a) Untwist
b) Docile
c) Comfort
d) None oh these

Click here to View Answer
Answer a) Untwist
Entangle-उलझाना,Untwist-सुलझाना

5.Antonym of Mournful
a) Laughable
b) joyous
c) playful
d) Respectable

Click here to View Answer
Answer b) joyous
Mournful-उदास, joyous-आनंदित

6.Antonym of Impromptu
a) Useful
b) Premeditated
c) Innocent
d) useful

Click here to View Answer
Answer b) Premeditated
Impromptu-बिना पहले सोचे हुए,Premeditated-सोचा-समझा

7.Antonym of Amorphous
a) Reparable
b) Definite
c) Though
d) silly

Click here to View Answer
Answer b) Definite
Amorphous-आकारहीन,Definite-निश्चित

8.Antonym of Adherent
a) Repress
b) Detractor
c) Reveal
d) Discord

Click here to View Answer
Answer b) Detractor
Adherent-समर्थक,Detractor-आलोचक

9.Antonym of Inveterate
a) Inexperienced
b) Ignorant
c) Insult
d) Tolerate

Click here to View Answer
Answer a) Inexperienced
Inveterate-पुराना,Inexperienced-अनुभवहीन

10.Antonym of Egalitarian
a) Socialist
b) Discipline
c) Unequal
d) Endure

Click here to View Answer
Answer c) Unequal
Egalitarian-समतावादी,Unequal -असमान

Leave a Comment