English Quiz for SBI|IBPS – Set 246

1.Animal that live in both land and sea
a) Amphibian
b) Belligerent
c) Allegory
d) Almanac

Click here to View Answer
Answer a) Amphibian

2.Brilliant performer on stage
a) Uxorious
b) Soliloquy
c) Virtuoso
d) Venial

Click here to View Answer
Answer c) Virtuoso

3.An imagined place or state of things in which everything is perfect
a) Utopia
b) Sinecure
c) Uxorious
d) Sot

Click here to View Answer
Answer a) Utopia

4.someone who walks in sleep
a) Stoic
b) Arbitrator
c) Somnambulist
d) Sheath

Click here to View Answer
Answer c) Somnambulist

5.A person who acts against religion
a) Highbrow
b) Tannery
c) Infallible
d) Heretic

Click here to View Answer
Answer d) Heretic

6.A person who dislikes humankind and avoids human society
a) Philogynist
b) Misanthrope
c) Fugitive
d) Pacifist

Click here to View Answer
Answer b) Misanthrope

7.A hospital
a) Infirmary
b) Kennel
c) Plagiarism
d) Regalia

Click here to View Answer
Answer a) Infirmary

8.An amateur who engages in an activity without serious intentions and who pretends to have knowledge
a) Philogynist
b) Potable
c) Dilettante
d) Narcissist

Click here to View Answer
Answer c) Dilettante

9.A period of intervals between two regimes
a) Interregnum
b) Debonair
c) Inevitable
d) Hutch

Click here to View Answer
Answer a) Interregnum

10.A patient with imaginary symptoms and ailments
a) Impregnable
b) Hypochondriac
c) Panacea
d) Pedantic

Click here to View Answer
Answer b) Hypochondriac

Leave a Comment