English Quiz for SBI|IBPS – Set 245

1.Find the error in the following sentence.
a) There has been
b) little change in the patient’s condition
c) since he was moved to a special ward in the hospital.
d) No error

Click here to View Answer
Answer d) No error

2.Find the error in the following sentence.
a) Satyajit Ray,Who conceived,co- authored
b) and directed a number of good films,was
c) one of India’s most talented film maker.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) one of India’s most talented film maker,Replace “maker” with “makers”

3.Find the error in the following sentence.
a) I suppose you have
b) heard the largest news
c) john has married that girl .
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) I suppose you have,Add ‘That’ after ‘suppose’

4.Find the error in the following sentence.
a) When the teachers are on strike
b) and a notice to this effect is pasted on the college gate
c) there is no sense to go there.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) there is no sense to go there,Replace “to go” with “in going”

5.Find the error in the following sentence.
a) There is only one cure
b) to the evils which newly
c) acquired freedom produces and that cure in freedom.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) to the evils which newly ,Add ‘of’ after ‘evils’
‘of’is applicable after the word ‘evils’.

6.The children knew that once their father made his decision ,the new rule would be_________ because he would never change his mind.
a) articulate
b) premeditated
c) discourteous
d) irrevocable

Click here to View Answer
Answer d) irrevocable

7.Most important ,these desires and dreams should be ________with a missionary zeal,It is this zeal that fires our engines and helps us to drive on the road to success.passion brings with itself the ability to preserve.
a) imbibed
b) imbued
c) alleviated
d) enthused

Click here to View Answer
Answer b) imbued

8.It is often up to us to shape our destiny and it usually depends on whether we get _________ down by failures or use them as stepping -stones to success.
a) wretched
b) bogged
c) squirted
d) eluded

Click here to View Answer
Answer b) bogged

9.The haunted house ,displayed ______ scenes in every room ,causing squeamish visitors to scream.
a) preparatory
b) archaic
c) macabre
d) precocious

Click here to View Answer
Answer c) macabre

10.The castaway’s hut was ______ by the natives curious to see Who the intruder was upon their island.
a) beset
b) surmised
c) precluded
d) garnered

Click here to View Answer
Answer a) beset

Leave a Comment