English Quiz for SBI|IBPS – Set 242

1.Find the error in the following sentence.
a) UNESCO’s mission is to contribute of the building to peace, the
b) eradication to poverty, sustainable development and
c) intercultural dialogue through education, the sciences, culture, communication and information.
d) No Error

Click here to View Answer
Answer b) eradication to poverty, sustainable development and,Replace “to” With “of”

2.Find the error in the following sentence.
a) Uttarakhand goes to the polls on Wednesday for its fourth
b) Assembly elections for its formation after it was
c) carved out from Uttar Pradesh in 2000.
d) No Error

Click here to View Answer
Answer b) Assembly elections for its formation after it was,Replace “for” With “since”

3.Find the error in the following sentence.
a) A new international report have drawn attention to the deadly
b) pollutants that pervade the air that people breathe in India,
c) causing terrible illness and premature death.
d) No Error

Click here to View Answer
Answer a) A new international report have drawn attention to the deadly ,Replace “have” With “has”

4.Find the error in the following sentence.
a) The Indian Space Research Organisation boosted their reputation
b) further when it successfully launched a record 104 satellites in c) one mission from Sriharikota on Wednesday by relying on its workhorse Polar Satellite Launch Vehicle rocket.
d) No Error

Click here to View Answer
Answer a) The Indian Space Research Organisation boosted their reputation,Replace “their” With “Its”

5.Find the error in the following sentence.
a) The most contentious of these is an addition
b) to sections 132 and 132A of the IT Act that govern
c) search and seizure operations.
d) No Error

Click here to View Answer
Answer b) to sections 132 and 132A of the IT Act that govern ,Replace “that” With “Which”

6.Find the error in the following sentence.
a) The green signal from the Supreme Court and the Election Commission of India for
b) presentation of the Budget according to schedule on February 1 is welcome and removes
c) the uncertainty that prevailed ever since elections to five States was announced.
d) No Error

Click here to View Answer
Answer c) the uncertainty that prevailed ever since elections to five States was announced,Replace “was” With “were”

7.Find the error in the following sentence.
a) The RTI Act was revolutionary and designed to be more
b) effective than the Freedom of Information Act enacted
c) of the NDA government in 2002.
d) No Error

Click here to View Answer
Answer c) of the NDA government in 2002.Replace “of” With “by”

8.Find the error in the following sentence.
a) Cabinet approval for ‘strategic exits’ from Bharat Pumps and Compressors
b) and Hindustan Cables was secured in September; the former made c) losses of ₹4,777 crore and the latter has been by the BIFR since 2002.
d) No Error

Click here to View Answer
Answer c) losses of ₹4,777 crore and the latter has been by the BIFR since 2002.Replace “by” With “with”

9.Find the error in the following sentence.
a) SEBI’s latest tweaks relate to performance-related
b) advertisements. The new rules allow MFs to advertise their trailing returns for one,
c) three and five year, in place of calendar-year returns mandated earlier.
d) No Error

Click here to View Answer
Answer c) three and five year, in place of calendar-year returns mandated earlier.Replace “year” With “years”

10.Find the error in the following sentence.
a) This precautionary demand for cash may be seen
b) as an erosion of faith in the RBI as
c) the custodian of financial stability.
d) No Error

Click here to View Answer
Answer a) This precautionary demand for cash may be seen,Replace “may” With “can”

Leave a Comment