English Quiz for SBI PO|LIC AAO|IBPS – set 111

ENGLISH QUIZ

1. Adding to a growing body of research ______ cutting back on sweetened beverages it is now found that drinking ______ sugary drinks may help lower blood pressure.
a) for, all
b) sustaining, increased
c) against, lesser
d) behind, more
e) supporting, fewer

Click here to View Answer
Answer e) supporting, fewer

2. The blame game for the air tragedy is already in full ______ with the authorities involved making attempts to ______ for themselves.
a) sway, defend
b) view, try
c) fledged, protect
d) swing, cover
e) roll, hide

Click here to View Answer
Answer b) view, try

3.When you want to digitalise a city __________ with millions, you don’t bet __________ the odds.
a) proceeding, into
b) teeming, against
c) undergoing, adhere
d) dangling, for
e) falling, above

Click here to View Answer
Answer b) teeming, against

4. The numbers __________ by the legitimate online music service providers indicate that a growing number of users are __________ to buy music.
a) morphed, ignoring
b) labelled, thriving
c) figured, fanatic
d) painted, interested
e) touted, willing

Click here to View Answer
Answer e) touted, willing

5. In India is __________ on protecting its resources, international business appears equally __________ to safeguard its profit.
a) dreaded, fragile
b) stubborn, weak
c) bent, determined
d) approaching, settled
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) bent, determined

6. Brands __________ decision-simplicity strategies make full use of available information to __________ where consumers are on the path of decisions making and direct them to the best mar-ket offers.
a) diluting, divulge
b) tempting, maintain
c) imputing, overdrive
d) pursuing, assess
e) employing, trust

Click here to View Answer
Answer d) pursuing, assess

7. Lack of financing options, __________ with HR and technological __________ , make small and medium enterprises sector the most vulnerable component of our economy.
a) except, loophole
b) coupled, challenges
c) armed, benefits
d) registered, strategies
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) coupled, challenges

8. The water transport project on the west coast is ________ to get a shot in the arm with a new plan in which the Road Development Corporation will build the infrastructure and _____ a private party to operate the service.
a) scheduled, let
b) verge, permit
c) set, sanctions
d) slated, allow
e) bound, task

Click here to View Answer
Answer e) bound, task

9. As the weekend finally rolled around. the city folk were only ________ happy to settle down and laugh their cares ________.
a) just, afar
b) too, away
c) extremely, off
d) very, up
e) so, on

Click here to View Answer
Answer a) just, afar

10. The flood of brilliant ideas has not only ________ us, but has also encouraged us to ________ the last date for submission of entries.
a) overwhelmed, extend
b) enjoyed, stretch
c) dismayed decide
d) scared, scrap
e) happy, boundary

Click here to View Answer
Answer a) overwhelmed, extend

Leave a Comment