English Quiz for SBI PO|LIC AAO|IBPS – set 113

1. Find the error in the following sentence.
a) If
b) you will buy
c) one box at the regular price, you would receive another one
d) at no extra cost.
e) All correct

Click here to View Answer
Answer b) you will buy. Remove will

2. Find the error in the following sentence.
a) All the guests
b) spontaneously
c) remarked
d) that the dish was very testy.
e) All correct

Click here to View Answer
Answer d) that the dish was very testy.The correct spelling is tasty

3. Find the error in the following sentence.
a) My relations would become more perturbed
b) if I became a succesfull
c) company promoter
d) with the most materialistic philosophy.
e) No error

Click here to View Answer
Answer b) if I became a succesfull. The correct spelling is successful

4. Find the error in the following sentence.
a) Our country is critically affected
b) by widespread
c) deforestation
d) and steady destruction of natural watersheds.
e) All correct

Click here to View Answer
Answer e) All correct

5. Find the error in the following sentence.
a) He was the only influential
b) person to be impressed
c) by his scholarly
d) deliberations.
e) All correct

Click here to View Answer
Answer e) All correct

6. The President called upon politicians not to ____________ themselves with communal and parochial forces.
a) counter
b) favour
c) cope
d) align
e) confront

Click here to View Answer
Answer d) align

7. A glue produced by bees to _____________ their hives appears to contain antibiotic substances.
a) collect
b) design
c) build
d) decorate
e) structure

Click here to View Answer
Answer c) build

8. He very successfully ____________ all the allegations levelled against him.
a) extricated
b) eradicated
c) retaliated
d) rebutted
e) protected

Click here to View Answer
Answer d) rebutted

9. The passengers and crew members of the aeroplane had a ___________ escape when it was taking off from the runway.
a) narrow
b) large
c) little
d) brief
e) better

Click here to View Answer
Answer a) narrow

10. _____________ by people’s perception it seems that democracy has succeeded in India.
a) Following
b) Going
c) Making
d) Planned
e) Liked

Click here to View Answer
Answer b) Going

Leave a Comment