English Quiz for SBI PO|IBPS – set 115

1. Behaving in a _____________ and serious way, even in a _____________ situation, makes people respect you.
a) calm, difficult
b) steady, angry
c) flamboyant, tricky
d) cool, astounding
e) silly, sound

Click to View Answer
Answer a) calm, difficult

2. Along with a sharp rise in ____________, a recession would eventually result in more men, women, and children living in _____________.
a) crime, apathy
b) fatalities, poor
c) deaths, slums
d) unemployment, poverty
e) migrations, streets

Click to View Answer
Answer d) unemployment, poverty

3. The governments has ___________ to provide finan-cial aid to the one ____________ by severe floods in the city.
a) desired, troubled
b) promised, havoc
c) failed, affected
d) wanted, struck
e) decided, ill

Click to View Answer
Answer c) failed, affected

4. An airplane with __________ passengers on board made an unscheduled ___________ as the airport to which it was heading was covered with thick fog.
a) irritable, slip
b) faulty, stop
c) variety, halt
d) tons, wait
e) numerous, landing

Click to View Answer
Answer e) numerous, landing

5. Deemed universities __________ huge fees, but have not been successful in providing _________ education to our students.
a) collect, maintaining
b) pay, belted
c) ask, good
d) charge, quality
e) demand, quantitative

Click to View Answer
Answer d) charge, quality

6. He sat listening ________ as they went on ________ their plans for the next two or three weeks.
a) Intently, messing
b) Intently, deciding
c) Absently, messing
d) Intently, discussing
e) Absently, discussing

Click to View Answer
Answer d) Intently, discussing

7. He stared at the seagulls tossed by the ________ wind, and ________ himself on a boat on that angry sea.
a) Tempestuous, caught
b) Tempestuous, met
c) Silent, imagined
d) Tempestuous, imagined
e) Calm, jumped

Click to View Answer
Answer d) Tempestuous, imagined

8. The ________ lit shops were open ________ for holi-day shopping.
a) Dimly, wide
b) Dimly, bright
c) Dimly, late
d) Brightly, late
e) Brightly, wide

Click to View Answer
Answer d) Brightly, late

9. The table began to ________ back and forth, and the books fell with a resounding ________.
a) Rock, blow
b) Rock, fall
c) Rock, thump
d) Lift, thump
e) Lift, bang

Click to View Answer
Answer c) Rock, thump

10. The headlights ________ into the bushes, and the piercing ________ of tires cut through the night air.
a) Glared, direction
b) Dimmed, noise
c) Glared, squeal
d) Dimmed, din
e) Blazed, light

Click to View Answer
Answer c) Glared, squeal

Leave a Comment