English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 210

1.The country is________ slow to reform as its political class has convinced itself that anything but the most_________ pace will accept the electoral apple cart.
a) cryptically, snug
b) ambiguously, lukewarm
c) concealed, balmy
d) notoriously, glacial

Click here to View Answer
Answer d) notoriously, glacial

2.Frustration in the higher echelons of the judiciary appears to be________into anger. Poignant appeals have________into indignant warnings.
a) dividing, preception
b) separating, etheric
c) dispersing, actinoid
d) consolidating, morphed

Click here to View Answer
Answer d) consolidating, morphed

3.Warming temperature are already_______ a growing percentage of Arctic sea ice, exposing dark ocean water during the________ sunlight of summer.
a) mastering, make-shift
b) sending, ceasing
c) melting, perpetual
d) calming, troubled

Click here to View Answer
Answer c) melting, perpetual

4.The minister felt that the __________ made by the committee was ___________even though similar schemes had worked earlier.
a) decision, gainful
b) choice, profitable
c) recommendation, infeasible
d) election, acceptable

Click here to View Answer
Answer c) recommendation, infeasible

5.In a combined effort _________the corporate houses and the State Government, the International Crops Research Institute for the Semi-Arid Tropics has been________ soil health cards for farmers.
a) adding, speeding
b) including, facilitating
c) eliminating, promoting
d) excluding,blocking

Click here to View Answer
Answer b) including, facilitating

6.Google launched a program on Monday to train two million ___________in India on Android, its mobile operating system, in the next three-year period and this is aimed at _________them to make innovative mobile applications on the platform.
a) contractors, crippling
b) developers, enabling
c) creators, disabling
d) maintainers, disallowing

Click here to View Answer
Answer b) developers, enabling

7.The problem of content __________on the Internet got most associated with Free Basics, an application by Facebook which provided its own _______and that of its partners free to consumers, while all other content remained paid for.
a) penetration, despondent
b) perception, apprehension
c) discrimination, content
d) comparison, meaning

Click here to View Answer
Answer c) discrimination, content

8.Asset management companies will initially be _______to participate in commodity futures before foreign portfolio _________and insurance companies, which could be allowed in at more or less the same time.
a) permitted, opponents
b) banned, sponsors
c) prohibited, supporters
d) allowed, investors

Click here to View Answer
Answer d) allowed, investors

9.In its attempt to ensure more_________ on net neutrality, the Telecom Regulatory Authority of India may have done exactly the opposite – created more_________.
a) intelligibility, humor
b) clarity, confusion
c) dirtiness, organization
d) obscurity, conclusion

Click here to View Answer
Answer b) clarity, confusion

10.The endless scream of alarm clocks and studying until eyes_________ in their sockets, pressure cooker competition, the desperate feeling that one’s entire future_________ in balance.
a) static, disjoin
b) sink, hangs
c) float, conjoin
d) increasing, take away

Click here to View Answer
Answer b) sink, hangs

Leave a Comment