English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 209

1.People of Konaseema and the Agency mandals ARE IN GRIP OF FEAR WITH A flood level increasing in the river Godavari.
a) are in grip of fear with an
b) is in grip of fear with
c) are in grip of fear with the
d) No correction required.

Click here to View Answer
Answer c) are in grip of fear with the

2.Forest personnel INVESTIGATES THE SUSPECTED POISONING of the two leopards had to face a belligerent mob when they visited Hanchipura village to investigate the case on Tuesday.
a) investigating an suspects poisoning
b) investigating the suspected poisoning
c) investigates an suspected poisoning
d) No correction required.

Click here to View Answer
Answer b) investigating the suspected poisoning

3.Guardians of the status quo across diverse federations, they have A FAIR STAKES IN THE ANY AND ALL MEDALS.
a) a fair stake at any and medals
b) a fair stake of any and all medals
c) a fair stake in any and all medals
d) No correction required.

Click here to View Answer
Answer c) a fair stake in any and all medals

4.Government seems to suggest THAT THERE CAN BE ONLY ONE TYPE OF family, denying the joy of parenthood to those who do not fall into this category.
a) that there could be only one type of
b) that there can be only one types of
c) that there can be the only one type of
d) No correction required.

Click here to View Answer
Answer d) No correction required.

5.The practical importance of the role of the industrialist in the establishment of the new order is greater THAN THE ECONOMIST AND THE POLITICIAN.
a) than the economists and the politicians
b) than the economist and politician
c) than that of the economist and the politician
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer c) than that of the economist and the politician

6.Governments in developing countries are under increasing pressure FOR THE RECRUITING AND TRAINING teachers to meet the demands of their rapidly expanding systems of education.
a) in the recruiting and training of
b) to recruit and train
c) so as to recruit and train
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer b) to recruit and train

7.MARCOS is the only frontline operations force AGAINST CAPABILITY IN ALL THE THREE DIMENSIONS of warfare — air, land and sea.
a) through capability in all the three dimensions
b) with capability in all the three dimensions
c) with capability in all the three dimension
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer b) with capability in all the three dimensions

8.IT IS TIME OF DISMANTLE THE NOTION OF THE public sector occupying the commanding heights when it comes to defence production.
a) It is time to dismantle the notion of the
b) It is time for dismantle the notion of the
c) It is time with dismantle the notions of the
d) No correction required.

Click here to View Answer
Answer a) It is time to dismantle the notion of the

9.They are social insects, LIVING IN COMMUNITIES, regulated by definite laws, each member of society bearing a well-defined and separate part in the work of a colony.
a) living among a communities
b) who lives with a community
c) living with a communities
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer d) No correction required

10.The company goes to great length to ensure that employees CAN BE COMFORTABLE in their work environment.
a) will be comfortable
b) could be comfortable
c) are comfortable
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer c) are comfortable

Leave a Comment