English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 207

1.It will subsume multiple indirect taxes, including State-level sales tax, octroi and other levies, that make doing business in India a_________as well as logistical nightmare.
a) compliance
b) dissent
b) rigid
c) veto

Click here to View Answer
Answer a) compliance

2.We become so anaesthetised that it almost seems normal, and we don’t even question the choices we make or the values we are___________.
a) facing
b) promoting
c) permitting
d) pretending

Click here to View Answer
Answer b) promoting

3.She talks as if she has mastered all_________and philosophies, and simply won’t stop chirping.
a) things
b) knowledge
c) sciences
d) bold

Click here to View Answer
Answer c) sciences

4.He could not prey upon a single animal after_________around the jungle in search of food.
a) wandering
b) determination
c) frightening
d) saying

Click here to View Answer
Answer a) wandering

5.Policymakers________not only with tight budgets, but often with organisational resistance to change.
a) Peace
b) grapple
c) Courage
d) Destruction

Click here to View Answer
Answer b) grapple

6.The ministry has not only maintained the portal, it’s updated it, making it more________and versatile.
a) weak
b) dispute
c) robust
d) vulnerable

Click here to View Answer
Answer c) robust

7.Government policy is choking domestic demand at a time when global demand is also________.
a) Replaced
b) restored
c) invigorated
d) debilitated

Click here to View Answer
Answer d) debilitated

8.The easiest way to achieve higher growth in the short run is to ________________that the projects that are under way are completed in time so that output will flow out of them.
a) help
b) make
c) ensure
d) attend

Click here to View Answer
Answer c) ensure

9.Three major stakeholders among developed countries, the US, EU and Japan, have begun to stitch together far reaching________trade deals.
a) special
b) superficial
c) regional
d) personal

Click here to View Answer
Answer c) regional

10.All of us must endeavour to ________________the miseries of poor.
a) augment
b) elaborate
c) discourage
d) mitigate

Click here to View Answer
Answer d) mitigate

Leave a Comment