English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 206

1.A speech made when one is alone
a) Epitaph
b) soliloquy
c) Expose
d) Impregnable

Click here to View Answer
Answer b) soliloquy

2.Killing of a human being specially by another.
a) Sororicide
b) Homicide
c) patricide
d) Matricide

Click here to View Answer
Answer b) Homicide

3.A style face of difficult words
a) Slight
b) verbose
c) salver
d) truncate

Click here to View Answer
Answer b) verbose

4.one who acts against religion
a) Copious
b) porous
c) odious
d) heretic

Click here to View Answer
Answer d) heretic

5.Two words different in spelling and meaning but pronounced alike
a) homophones
b) Homonyms
c) homographs
d) Synonyms

Click here to View Answer
Answer b) Homonyms

6.The belief that nothing can known about god
a) Agnosticism
b) Theism
c) A theism
d) Henotheism

Click here to View Answer
Answer a) Agnosticism

7.Lover of self
a) Ambiguous
b) narcissist
c) Amorphous
d) Ambivalen

Click here to View Answer
Answer b) narcissist

8.An abnormal fear of high places
a) hydrophobia
b) claustrophobia
c) aerophobia
d) acrophobia

Click here to View Answer
Answer d) acrophobia

9.Animals living on land and in water
a) Ambiguous
b) Amphibian
c) Amorphous
d) Ambivalent

Click here to View Answer
Answer b) Amphibian

10.One who does not follow the usual rules of social life.
a) Bohemian
b) Artisan
c) Journeyman
d) Physician

Click here to View Answer
Answer a) Bohemian

Leave a Comment