English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 199

1.Real issues_________the performance of the team were easily forgotten because of this controversy.
a) ignoring
b) scribbling
c) creating
d) concerning

Click here to View Answer
Answer d) concerning

2.Even after 10 years of the RTI, I find a widespread lack of___________.
a) cognizance
b) misunderstanding
c) ingratiating
d) inviting

Click here to View Answer
Answer a) cognizance

3.Perhaps a disorder___________by technology can solve the city’s mobility challenges? Bangalore is at the very start of that.
a) plain
b) rough
c) wrought
d) unformed

Click here to View Answer
Answer c) wrought

4.The NPAs eat into profits and that is why banks hide them. In fact, banks further lend to corporates and help them__________ their past loans.
a) Service
b) Scheme
c) Ramification
d) Peerless

Click here to View Answer
Answer a) Service

5.The ship waited till the storm__________before sailing out to sea.
a) evaporated
b) consolidated
c) abated
d) normalized

Click here to View Answer
Answer c) abated

6.There are 15 privately owned ARCs, but they have failed because banks fear a witch-hunt by the government at a later date for having the NPAs at a__________ discount.
a) Particular
b) Similar
c) Actuate
d) Adequate

Click here to View Answer
Answer a) Particular

7.Former President Mahinda Rajapaksa overnight_________into a national hero and a cult figure.
a) transformed
b) changed
c) urged
d) requested

Click here to View Answer
Answer a) transformed

8.The new government has________to usher in major constitutional changes in the first 100 days and then go for fresh elections to the Parliament.
a) commitment
b) conformed
c) ensured
d) promised

Click here to View Answer
Answer d) promised

9.The Chief Guest came into the room ______________by the Chairman of the Company.
a) watched
b) allowed
c) occupied
d) coupled

Click here to View Answer
Answer c) occupied

10.If you are averse _______ recommending my name, you should not hesitate to admit it.
a) about
b) for
c) to
d) against

Click here to View Answer
Answer c) to

Leave a Comment