English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 194

1.The disproportionate ________ by the Indian forces against firing by the Pakistani forces has shown that Narendra Modi regime will not take truce ________ lightly.
a) Revolution, breach
b) Attack, contravention
c) Ambush, offence
d) Retaliation, violations

Click here to View Answer
Answer d) Retaliation, violations

2.It is puzzling why death is considered _______especially when it is _______ the march towards the final destination.
a) uncertain, simplifying
b) inauspicious, facilitating
c) promising, halting
d) pious, starting

Click here to View Answer
Answer b) inauspicious, facilitating

3.India was among the few countries that stood by Japan as it expressed_______, nursed its wounds, and sought to rebuild after the Second World War.
a) amid
b) remorse
c) resurgence
d) consequence

Click here to View Answer
Answer b) remorse

4.The way Christians and Muslims dress in their places of worship is not an________ for other Indians not to dress the way they________do in their temples.
a) along, generally
b) dispute, equally
c) argument, normally
d) dissipate, specially

Click here to View Answer
Answer c) argument, normally

5.On censuses, no matter how good the training and irrespective of how many kinds of disability are covered, do you seriously expect______to be able to measure or capture disability.
a) enumerators
b) apparatus
c) mechanism
d) device

Click here to View Answer
Answer a) enumerators

6.Revitalising Indian Railways would be good for________but it would also have the added benefit of reducing_______from transport.
a) passengers , emissions
b) drivers, concealment
c) commuter, refrains
d) customer, containment

Click here to View Answer
Answer a) passengers , emissions

7.Consider innovations like the India Stack which_______Aadhaar authentication, e-KYC, esign, Digital Locker and UPI_______ mobile payments to provide cashless, paperless and presence-less transactions.
a) part, improbable
b) dissolve, impractical
c) detach, disconnect
d) combines , interoperable

Click here to View Answer
Answer d) combines , interoperable

8.The State’s earlier regulatory Act on jallikattu was ________as an anthropocentric law that was________to the eco-centric law against cruelty to animals.
a) recollect, nice
b) recall, good
c) dismissed,repugnant
d) learn, friendly

Click here to View Answer
Answer c) dismissed,repugnant

9.The entire system was_______, it suggested, and therefore, the anti-corruption authority had to_______ outside it.
a) invalid, dismiss
b) corrupt, exist
c) culprit, insist
d) mistake, Pressure

Click here to View Answer
Answer b) corrupt, exist

10.DDCA affairs were in such a mess that the India-South Africa Test match earlier this month was organised, on orders from the Delhi high court, under the________of Justice (retired) Mukul Mudgal.
a) supervision
b) served
c) worked
d) complained

Click here to View Answer
Answer a) supervision

Leave a Comment