English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 193

1. Find the error in the following sentence?
a) some of the more best
b) preserved pre-Columbian chiff dwelling in the
c) United states are located in Mesa Verde National Park in Colorado.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) some of the more best, it should be “some of the best”.

2. Find the error in the following sentence?
a) we face the classical impasse of a pre-condition preventing
b) the resolution of the problem, which will in all likelihood
c) happen once the process of consultation and consideration begun.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) happen once the process of consultation and consideration begun ,Replace “begun” with “begins”

3. Find the error in the following sentence?
a) The Finance Minister has announced
b) Rs.12,000-crore package to fight
c) economic slowdown by taking up major infrastructure projects.
d) No error

Click here to View Answer
Answer d) No error

4. Find the error in the following sentence?
a) In the biography titled “Who moved my interest rate?”
b) Mr. Subbarao write about his five years
c) at the country’s central bank,between 2008 and 2013.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) Mr. Subbarao write about his five years, Replace “write” with “writes”

4. Find the error in the following sentence?
a) After an agonizing wait for seven years,
b) parents of the 28-year-old IT professional
c) Jigisha Ghosh has made tryst with justice.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) Jigisha Ghosh has made tryst with justice,Replace “has” with “have”

5. Find the error in the following sentence?
a) I am not sure if being an Indian coach requires
b) special qualities not connected to cricket — like the
c) ability to understand Indian culture or speak an Indian language.
d) no error

Click here to View Answer
Answer b) special qualities not connected to cricket — like the,
Replace “to” with “with”

6. Find the error in the following sentence?
a) The success of neoliberal thought lied not
b) in its dream of success but in turning
c) systematic failures in individual and atomized failures.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) systematic failures in individual and atomized failures,
Replace “in” with “into”

7. Find the error in the following sentence?
a) While price volatility is a key concern when
b) international crude prices are climbed, the NDA government has
c) reaped a revenue windfall from the dramatic drop in the price of oil.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) international crude prices are climbed, the NDA government has, Replace “climbed” with “climbing”

8. Find the error in the following sentence?
a) The lack of high-tech equipment
b) means Dipa has to play
c) catch up every time she turns up for an international meet.
d) No error

Click here to View Answer
Answer d) No error

9. Find the error in the following sentence?
a) with inequality a rising concern and
b) cause for political turmoil in Western countries,
c) Ambedkar’s appeal has reaches Western shores as well.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) Ambedkar’s appeal has reaches Western shores as well,Replace “rechases” with “reached”

10. Find the error in the following sentence?
a) Flagged off by social activist Aruna Roy, the Jawabdehi
b) Yatra were aimed to spread awareness about government
c) schemes and raise the issue of accountability in their implementation.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) Yatra were aimed to spread awareness about government, Replace “were” with “was”

Leave a Comment