English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 190

1.Whether it will stay that way or not will_____depend on how skilfully the government uses its_____to spur economic activity.
a) tiny, money
b) miniature, funds
c) largely, expenditure
d) small, hoard

Click here to View Answer
Answer c) largely, expenditure

2.The Reserve Bank of India has released______for the licensing of small finance banks and payment banks to deepen financial______in the country.
a) mix up, Addition
b) mess up, exclusion
c) guidelines , inclusion
d) disorganize, subtraction

Click here to View Answer
Answer c) guidelines , inclusion

3.It is, however, necessary to distinguish between developments that just______news and diplomatic initiatives that will______the course of history for the better.
a) Fake, focus
b) see , change
c) make, alter
d) Made, different

Click here to View Answer
Answer c) make, alter

4.I can __________ my daily protein needs______________ chicken peals alone.
a) Meet, through
b) Take, in
c) Eat, with
d) Require, from

Click here to View Answer
Answer a) Meet, through

5.Two political scions who _____________ as young Members of Parliament ________ a decade ago are now ministers with key infrastructure portfolios like telecom, shipping and corporate affairs.
a) Took, hardly
b) Opened, merely
c) Launched, scarcely
d) Debuted, nearly

Click here to View Answer
Answer d) Debuted, nearly

6.India has a vibrant publishing scene, thanks to not only the big publishers but also a lot of quality _____________ little publishing houses that ___________ it going.
a) Conscious, keep
b) Mindful, retain
c) Apprised, retain
d) Responsive, put

Click here to View Answer
Answer a) Conscious, keep

7.The proposed Environmental Laws Bill ________ substantial damage as an act of violation, omission or negligence by which the community at ________ is affected due to pollution damage to land, air or water.
a) Revokes, all
b) Inserts, large
c) Excludes, par
d) Empowers, best

Click here to View Answer
Answer b) Inserts, large

8.Speeds elsewhere are usually too slow for the service, though_____, the rewarding markets lie in second- and third-tier towns, and even semi-rural areas_____of media.
a) ironically, starved
b) suddenly, filled
c) occasionally, satisfied
d) cautiously, fed

Click here to View Answer
Answer a) ironically, starved

9.In __________ to enhancing their reputation through strategic use of philanthropy, companies are __________ social initiatives to open new markets.
a) conflict, terming
b) desire, considering
c) addition, sponsoring
d) need, considering

Click here to View Answer
Answer c) addition, sponsoring

10.The organisation ______ to popularize Indian classical music among the youth which has lost ______ with its cultural roots.
a) wishes, interest
b) efforts, experience
c) need, relation
d) endeavours, touch

Click here to View Answer
Answer d) endeavours, touch

Leave a Comment