English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 189

1.Find the error in the following sentence.
a) It is critical that we integrate the
b) fragmented elements of the Indian sanitation space,
c) both in terms of discussions and player.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) both in terms of discussions and player,Replace “player” with “players”.

2.Find the error in the following sentence.
a) At the India Sanitation Coalition,
b) we have come through multiple players
c) with varied strengths.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) we have come through multiple players, Replace “through” with “across”

3.Find the error in the following sentence.
a) Over 90 per cent of pregnant
b) women in 2014-15 were anaemic and there is
c) a high instance for maternal mortality.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) a high instance for maternal mortality,Replace “for” with “of”

4.Find the error in the following sentence.
a) To understand why, one needs to look on
b) international arbitrations and World Trade Organisation
c) cases involving tobacco control laws.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) To understand why, one needs to look on,Replace “look on” with “look at”

5.Find the error in the following sentence.
a) There should be at least one day in a week
b) allotted to confiscating and penalising
c) the owners of these vehicles.
d) No error

Click here to View Answer
Answer d) No error

6.Find the error in the following sentence.
a) By making a sensitive issue, on which the dignity
b) and pride of the nation are at stake a political agenda,
c) parties are showing how unethical they have become.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) By making a sensitive issue, on which the dignity ,Replace “on which” with “in which”

7.Find the error in the following sentence.
a) In recent years civil society has
b) played a significant
c) role of shaping policy.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) role of shaping policy,Replace “of” with “in”

8.Find the error in the following sentence.
a) The Ministry of Health has
b) recently sanctioned funds to
c) 58 district hospital for such upgradation.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) 58 district hospital for such upgradation,Replace “hospital” with “hospitals”

9.Find the error in the following sentence.
a) India has paid a huge price by
b) sacrificing its traditional wisdom
c) and not developing human resources suited to its needs.
d) No error

Click here to View Answer
Answer d) No error

10.Find the error in the following sentence.
a) Even on the 26/11 trial in
b) Pakistani courts, Islamabad
c) have called 24 Indians to testify in the case.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) have called 24 Indians to testify in the case,Replace “have” with “has”

Leave a Comment