English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 182

1.Find the error in the following sentence.
a) The Centre themself has been a poor
b) role model, looking at the way Greenpeace India has
c) been hounded and its registration sought to be cancelled.
d) No error

Click here to View Answer
Answera) The Centre themself has been a poor, Replace “themself” with “itself”

2.Find the error in the following sentence.
a) the economic recovery is far from
b) convincing and a lot of government action are required
c) to consolidate the positive signals in different sectors.
d) No error

Click here to View Answer
Answerb) convincing and a lot of government action are required ,
Replace “are” with “is”

3.Find the error in the following sentence.
a) India cannot grow without calm and
b) stability, which is why it is necessary to send out
c) the signal so the rule of law applies everywhere.
d) No error

Click here to View Answer
Answerc) the signal so the rule of law applies everywhere, Replace “so” with “that”

4.Find the error in the following sentence.
a) The PSC returned the Bill with any
b) observations to the
c) Ministry in October 2013.
d) No error

Click here to View Answer
Answera) The PSC returned the Bill with any ,Replace “any” with “some”

5.Find the error in the following sentence.
a) On grounds of corruption, the MCI faced
b) the ignominy of being set aside by the Supreme Court in 2002
c) and again in 2010 with an ordinance issued by the government.
d) No error

Click here to View Answer
Answerc) and again in 2010 with an ordinance issued by the government, Replace “with” with “by”

6.Find the error in the following sentence.
a) Over 90 per cent of pregnant
b) women in 2014-15 were anaemic, and there is a high
c) instance for maternal mortality.
d) No error

Click here to View Answer
Answerc) instance for maternal mortality, Replace “for” with “of”

7.Find the error in the following sentence.
a) While price volatility is a key concern when
b) international crude prices are climbed, the NDA
c) government has reaped a revenue windfall from the dramatic drop in the price of oil.
d) No error

Click here to View Answer
Answerb) international crude prices are climbed, the NDA , Replace “climbed” with “climbing”

8.Find the error in the following sentence.
a) Dipa won the gold medal in the vaults final
b) of the test event – another first for an Indian woman
c) gymnast – and we has a star in the making.
d) No error

Click here to View Answer
Answerc) gymnast – and we has a star in the making, Replace “has”with “have”

9.Find the error in the following sentence.
a) The lack of high-tech equipment
b) means Dipa has to play catch up every time she
c) turns up for an international meet.
d) No error

Click here to View Answer
Answerd) No error

10.Find the error in the following sentence.
a) Gymnastics being far from a lucrative sport with
b) very small following in India, Dipa had to
c) struggle each step of the way.
d) No error

Click here to View Answer
Answerb) very small following in India, Dipa had to,Replace “small” with “little”
Small – of a size that is less than normal or usual.
Little – small in size, amount, or degree

Leave a Comment