English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 179

1.As Beijing serenades Nepal’s Prime Minister K P Oli in China this week, should New Delhi be__________about the expanding partnership between our two northern__________?
a) avoided, differences
b) concerned, neighbours
c) ignored, unfriendly
d) neglected, distinct

Click here to View Answer
Answer b) concerned, neighbours

2.it’s really that_________major political parties have________advertisements which attack prominent political personalities.
a) surprising, issued
b) usual, favoured
c) challenging, created
d) discernible, raised

Click here to View Answer
Answera) surprising, issued

3.This is_________These politicians are so-called_________of democracy and are expected to be role models for the citizens of this country.
a) childish, future
b) secular, stars
c) ashamed, builder
d) disgraceful, upholders

Click here to View Answer
Answer d) disgraceful, upholders

4.Commerce and Industry minister Nirmala Sitharaman held talks with her Russian ________Denis Manturov on measures to boost _________trade and investment ties including in sectors such as high-end engineering.
a) collaborator, biased
b) partner, multilateral
c) mate, unilateral
d) counterpart, bilateral

Click here to View Answer
Answerd) counterpart, bilateral

5.admittedly physical activity is a________of choice and is strongly driven by________preferences.
a) showing, attract
b) giving, insist
c) special, pursuit
d) personal, indulge

Click here to View Answer
Answerc) special, pursuit

6.The reason India need such a think tank is that despite________federalism and over liberalisation, the government will________a dominant and critical player in the Indian economy over the next several decades.
a) magnified, lodge
b) enhanced, remain
c) embellished, hover
d) adorned, tarry

Click here to View Answer
Answerb) enhanced, remain

7.India settled for a silver medal in its best ever Champions Trophy ________ after the spirited side went down 1-3 to world champions Australia in a summit clash________ shootout in London on Friday.
a) shut, forgiveness
b) perception, reward
c) instruction, pardon
d) performance, penalty

Click here to View Answer
Answerd) performance, penalty

8.Provision of relief to those affected by the latest floods has to go beyond___________ politics, and meet the actual needs of the people, particularly those ___________have suffered extreme losses.
a) patronage, who
b) submission, whom
c) detraction, that
d) opposition, who

Click here to View Answer
Answera) patronage, who

9.The European Championship football tournament began in Paris on Friday, and its successful_______ needs the help of France’s________ and security personnel.
a) conduct, workers
b) occasion, ministers
c) function, managers
d) creation, agencies

Click here to View Answer
Answera) conduct, workers

10.The opinions of some legal experts that now the_______ of the Election Commission on the disqualification is just a formality added_______ to their mill.
a) decision, grist
b) deferment, breakable
c) deferral, dainty
d) delay, delicate

Click here to View Answer
Answera) decision, grist

Leave a Comment