English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 174

1.Find the error in the following sentence.
a) Fitch said the viability ratings of these banks
b) will be under more pressure if capital
c) levels are not addressed, either by the government and the market.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) levels are not addressed, either by the government and the market. Replace ‘and’ with ‘or’.

2.Find the error in the following sentence.
a) If every single moment is being spend
b) in trying to entertain oneself, that too is a
c) form of violence, as we are constantly engaging in a sensory overload.
d) No error

Click here to View Answer
Answera) If every single moment is being spend ,Replace ‘spend’with ‘spent’.

3.Find the error in the following sentence.
a) Domestic banks will need a whopping $90 billion capital
b) to meet the Basel-III norms which will be fully
c) implement by the March 2016, rating agency Fitch said on Tuesday.
d) No error

Click here to View Answer
Answerc) implement by the March 2016, rating agency Fitch said on Tuesday, Replace ‘implement’ with ‘implemented’.

4.Find the error in the following sentence.
a) The Byzantine Empire was unique case in which the
b) usual order of military and economic revival
c) preceding cultural revival was reversed.
d) No error.

Click here to View Answer
Answer a) The Byzantine Empire was unique case in which the ,
use “a” before unique.

5.Find the error in the following sentence.
a) Money gained from selling authenticated artefacts
b) could be used to investigate and
c) prosecute illegal excavators.
d) No error.

Click here to View Answer
Answer d) No error.

6.Find the error in the following sentence.
a) At very low concentrations in the human brain,
b) both caffeine and theophylline tend to
c) have depressive rather than stimulatory effects at human behaviour.
d) No error.

Click here to View Answer
Answer c) have depressive rather than stimulatory effects at human behaviour,replace ‘at’ with ‘on’.

7.Find the error in the following sentence.
a) The Chairmen of all large public sector banks met with
b) senior RBI officials to give its
c) suggestions about implementing the new policy.
d) No error.

Click here to View Answer
Answer b) senior RBI officials to give its, Replace ‘its’with ‘their’.

8.Find the error in the following sentence.
a) Worried about the continuing violence in the city
b) much students are set to migrate to other cities
b) for higher education
d) No error.

Click here to View Answer
Answer b) much students are set to migrate to other cities, Replace ‘ much students’with ‘ many students’.

9.Find the error in the following sentence.
a) SP Sumit singh , along with Devesh Panday and DSP Hasan,
b) headed separate terms that include cops from
c) six police stations and investigators from the district police crime cell.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) headed separate terms that include cops from,Replace ‘include’ with ‘included’.

10.Find the error in the following sentence.
a) John Wanamaker, founder of the stores
b) that bear his name, once confessed, I learnt
c) 30 year ago that it is foolish to scold.
d) No error.

Click here to View Answer
Answer c) 30 year ago that it is foolish to scold. Replace ‘year’ with ‘years’.

Leave a Comment