English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 140

1) Find the error in the following sentence.
a) To be a king and
b) wear a crown are
c) more glamorous to
d) see than to bear.
e) No error

Click to View Answer
Answer b) wear a crown are. ‘is’ in place of ‘are’

2) Find the error in the following sentence.
a) None of the student
b) in the class
c) scored below the
d) given cut-off marks.
e) No error

Click to View Answer
Answer a) None of the student. ‘students’ and not ‘student’

3) Find the error in the following sentence.
a) Ashok is among the
b) few people in the World
c) which did not blindly follow
d) the path of others.
e) No error

Click to View Answer
Answer c) which did not blindly follow. ‘who’ in place of ‘which’

4) Find the error in the following sentence.
a) Most people like to
b) rest after a day’s hard work
c) but he seemed to have
d) an inexhastive supply of energy.
e) No error

Click to View Answer
Answer c) but he seemed to have. ‘seeme’ in place of ‘seemed’

5) Find the error in the following sentence.
a) Ancient artifacts are
b) a part of global heritage
c) and should not be
d) sold to the highest bidder.
e) No error

Click to View Answer
Answer e) No error

6) Many teachers ____ the lack of professional freedom as the ____ for leaving the job.
a) cited, reason
b) explained, force
c) claimed, understanding
d) argued, culprit
e) believe, ground

Click to View Answer
Answer a) cited, reason

7) Skeptics would not ____ that the earth actually moves, let alone that it ____ around the sun.
a) permit, orbits
b) accept, revolves
c) experience, circles
d) assume, went
e) challenge, spins

Click to View Answer
Answer b) accept, revolves

8) Unpredictable ____ of the child could not lead the consultants to any ____.
a) performance, setting
b) belief, judgement
c) operation, purpose
d) behavior, conclusion
e) react, decision

Click to View Answer
Answer d) behavior, conclusion

9) A public servant who is guilty will not ____ punishment and no ____ person will be punished.
a) be, sincere
b) flee, guilty
c) defend, common
d) avoid, uninformed
e) escape, innocent

Click to View Answer
Answer e) escape, innocent

10) Few professions can ____ the sheer variety and constant ____ of being a doctor.
a) like, struggle
b) share, enthusiast
c) match, challenge
d) draw, work-load
e) justify, exception

Click to View Answer
Answer c) match, challenge

Leave a Comment