English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 173

1.Entry of mediocre students into Australia is likely to be ¬¬-_________with new norms making educational institutions responsible for the genuineness of their admissions which will be ________in their ratings.
a) unlimited, mirrored
b) limited, unreflect
c) unrestricted, selected
d) restricted, reflected

Click here to View Answer
Answer d) restricted, reflected

2.Economics of scale and_________demand from both consumers and enterprises_________this rapidly growing sector.
a) multiply, fuelling
b) insatiable, motivate
c) decreasing, thwart
d) unquenchable, forage

Click here to View Answer
Answer b) insatiable, motivate

3.admittedly physical activity is a________of choice and is strongly driven by________preferences.
a) showing, attract
b) giving, insist
c) special, pursuit
d) personal, indulge

Click here to View Answer
Answer c) special, pursuit

4.The private sector has made_________progress, but on the flip side it is also responsible for increasing_________in the healthcare sector.
a) slowly, speed
b) improve, pace
c) many, uniformity
d) tremendous, inequality

Click here to View Answer
Answer d) tremendous, inequality

5.This is_________These politicians are so-called_________of democracy and are expected to be role models for the citizens of this country.
a) childish, future
b) secular, stars
c) ashamed, builder
d) disgraceful, upholders

Click here to View Answer
Answer d) disgraceful, upholders

6.it’s really that_________major political parties have________advertisements which attack prominent political personalities.
a) surprising, issued
b) usual, favoured
c) challenging, created
d) striking, directed

Click here to View Answer
Answer a) surprising, issued

7.National politics is increasingly the sum of disaggregated state verdicts and Congress’s prospects look___________in most assembly elections where an___________is strong.
a) bleak, alternative
b) bright,constraint
c) dignified, retention
d) comfortable, lucrative

Click here to View Answer
Answer a) bleak, alternative

8.Centre should push for this updated legislation instead of___________a status quo__________four decades ago.
a) contravention, gratis
b) delinquency, gratuitous
c) upholding, scripted
d) dereliction, complimentary

Click here to View Answer
Answer c) upholding, scripted

9.The European Championship football tournament began in Paris on Friday, and its successful_______ needs the help of France’s________ and security personnel.
a) conduct, workers
b) occasion, ministers
c) function, managers
d) creation, agencies

Click here to View Answer
Answer a) conduct, workers

10.The public would have benefited from knowing what the_______of the people have to say on the drought situation as it has________in their areas.
a) uncharacteristic, undetailed
b) different, uncomplicated
c) atypical, sparing
d) representatives, unfolded

Click here to View Answer
Answer d) representatives, unfolded

Leave a Comment